Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στη Βούλα: Σε εξέλιξη η καταγραφή ζημιών στο Πανόραμα - Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Φωτιά στη Βούλα: Σε εξέλιξη η καταγραφή ζημιών στο Πανόραμα – Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Η φωτιά στη Βούλα προκάλεσε μεγάλες καταστροφές. Η Πυροσβεστική την ώρα που βρίσκεται σε επιφυλακή, έχει ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών.

Συνεχίζεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά χτες στο Πανόραμα Βούλας, ενώ όλες οι δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για την περίπτωση αναζωπύρωσης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι ζημιές σε περιουσίες εντοπίζονται μόνο στην περιοχή της Άνω Βούλας, όπου μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί ζημιές σε δέκα κτήρια, ενώ έχουν καεί ολοσχερώς ένα ΙΧ και μια μοτοσικλέτα και έχουν υποστεί ζημιές άλλα δύο ΙΧ αυτοκίνητα.

Που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις οδούς Έκτορος, Αριστείδου, Θεσσαλίας, Αρματολών και Λαμίας, απ’ όπου απομακρύνθηκαν έγκαιρα οι κάτοικοι χτες το απόγευμα.

Τα περισσότερα σπίτια, όπως αναφέρεται από το Π.Σ., έχουν υποστεί ζημιές εξωτερικά, σε τοιχοποιίες, κήπους, μαντρότοιχους έπιπλα κήπου, υδρορροές, τέντες, πέργκολες και ηλιακούς θερμοσίφωνες, αλλά σε ένα σπίτι στην οδό Αρματολών η φωτιά μπήκε μέσα και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο ισόγειο και τον 1ο όροφο, ενώ στο διπλανό του κάηκε η στέγη, έπεσαν οι σοβάδες εξωτερικά και καταστράφηκε το σαλόνι του κήπου.

Η καταμέτρηση από την Πυροσβεστική δεν έχει ολοκληρωθεί και συνεχίζεται, ενώ γίνεται παράλληλη καταμέτρηση από τον δήμο και την Περιφέρεια, προκειμένου να υπάρξει ακριβής λίστα με τις καταστροφές από την πυρκαγιά.

Όπως έγινε γνωστό από το πυροσβεστικό Σώμα, η πυρκαγιά, τόσο στην περιοχή της Άνω Βούλας, όσο και προς την Βάρη, είναι οριοθετημένη, δεν υπάρχουν ενεργές εστίες και δεν υφίσταται κίνδυνος επέκτασης, ωστόσο δεν θεωρείται ακόμα υπό έλεγχο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις 14:30 απογειώθηκαν από την Ελευσίνα και δύο αεροσκάφη «καναντέρ» CL-215 για εναέρια επιτήρηση και για ρίψεις νερού, αν χρειαστεί, σε δύσβατα σημεία, για διευκολύνεται το έργο των επίγειων δυνάμεων.

Το χρονικό της καταστροφής

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε ανακοίνωσή του σημείωνε πάντως πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα, που έφτασε έως το Πανόραμα της Βούλας και απείλησε περιοχές στη Βάρη, ξεκίνησε από υποσταθμό.

Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, αφού ξέσπασε η φωτιά, να έγινε ίσως έκρηξη ή να έπεσαν καλώδια, ενώ επιβεβαίωσε ότι ακολούθησαν διακοπές ρεύματος.

Μέσω μηνύματος από το 112 οι κάτοικοι της Άνω Βούλας κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς ασφαλές σημείο.

Ενώ πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη μέσα στα σπίτια στην Άνω Βούλα, εκδηλώθηκε η δεύτερη εστία στο βουνό, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την πρώτη, σε σημείο με δάσος, όπου πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Η ΕΡΤ πρόβαλε βίντεο ντοκουμέντο από τη δευτερη εστία φωτιάς που ξέσπασε στον Κρεμαστό Λαγό και όπως εκτιμούν οι αρχές πρόκειται για εμπρησμό.

Χθες το απόγευμα εκκενώθηκαν το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη και γηροκομείο στη Βούλα (ο «Άκτιος Οδηγός») με 100 φιλοξενούμενους. Το βράδυ του Σαββάτου, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι των δομών επέστρεψαν στις κατοικίες τους.

Συγκλονιστικά στιγμιότυπα από τις μάχες με τις φλόγες

Πολλοί κάτοικοι δεν έφυγαν από την περιοχή και βρέθηκαν στο πλευρό των πυροσβεστών και των εθελοντών που από την πρώτη στιγμή έδωσαν μάχη με τις φλόγες που έφτασαν να προκαλέσουν ζημιές σε πάνω από 20 σπίτια, να κάψουν αυτοκίνητα και να απειλήσουν ζωές.

Όλα αυτά μέσα στον αστικό ιστό και ενώ το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε… Θυμηθείτε μερικές από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της χθεσινής ημέρας μέσα από τα βίντεο του in από τη Βούλα και τη Βάρη:

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024