Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: Αυξάνονται τα κρούσματα κοροναϊού και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία - Φόβοι για 4ο κύμα

Βραζιλία: Αυξάνονται τα κρούσματα κοροναϊού και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία – Φόβοι για 4ο κύμα

Τετραπλασιάστηκαν τα κρούσματα του κοροναϊού μέσα σε δύο εβδομάδες στη Βραζιλία, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία τον Μάιο αυξήθηκαν κατά 120% και οι επιστήμονες φοβούνται πως εκδηλώνεται 4ο κύμα της πανδημίας.

Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες στη Βραζιλία, εντείνοντας τις ανησυχίες επιστημόνων πως εκδηλώνεται 4ο κύμα της πανδημίας στη χώρα που καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της COVID-19 στον κόσμο (στη φωτογραφία του Reuters, επάνω, 18χρονη μαθήτρια στη Βραζιλία εμβολιάζετα κατά της Covid-19).

Τετραπλασιάστηκαν

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επιβεβαιώθηκαν 41.273 κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες. Δύο εβδομάδες νωρίτερα, ο αριθμός τους ήταν 10.415, ενώ κυμαινόταν μεταξύ των 10.000 και των 20.000 τον Απρίλιο.

Επιδημιολόγοι μιλούν ήδη για τέταρτο κύμα καθώς πλησιάζει ο χειμώνας του νότιου ημισφαιρίου, που πλήττει ιδίως τον νότο της χώρας όπου η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 667.000 ανθρώπους από την εκδήλωσή της τον Μάρτιο του 2020.

Πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων στην υφήλιο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Η αύξηση των κρουσμάτων «εξηγείται από την άρση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους κλειστούς χώρους, την έλευση της περιόδου που ο καιρός είναι πιο ψυχρός, την εμφάνιση υποπαραλλαγών της Ομικρον (…) και το ότι συγκριτικά χαμηλό ποσοστό του πληθυσμό έχει λάβει αναμνηστικές δόσεις», σύμφωνα με την Εθελ Μασιέλ, επιδημιολόγο του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της πολιτείας Εσπίριτου Σάντου.

Αύξηση εισαγωγών κατά 120%

Αλλοι 127 ασθενείς υπέκυψαν σε 24 ώρες στη χώρα των 213 εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές.

Η κυβέρνηση της πολιτείας Σάο Πάολο (46 εκατ. κάτοικοι), συνέστησε αυτή την εβδομάδα εκ νέου στους πολίτες να φορούν μάσκα σε κλειστούς χώρους, καθώς τον Μάιο οι εισαγωγές ασθενών με την COVID-19 στα νοσοκομεία αυξήθηκαν κατά 120%.

Σχεδόν το 80% του πληθυσμού της Βραζιλίας έχει εμβολιαστεί πλήρως, ωστόσο ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν λάβει αναμνηστική δόση δεν ξεπερνά τα 93 εκατ., ενώ μόλις 3,5 εκατ. Βραζιλιάνοι έχουν λάβει δεύτερη αναμνηστική δόση ως τώρα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024