Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης έγινε ενεργειακά αυτόνομο

Το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης έγινε ενεργειακά αυτόνομο

Το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης είναι το πρώτο μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας που είναι ενεργειακά αυτόνομο.

Η Περιφέρεια Κρήτης έγινε η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που το κεντρικό της κτήριο ρευματοδοτείται πλέον δωρεάν από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας!

Για αυτό το κομβικής σημασίας γεγονός, που σηματοδοτεί τη νέα φιλοσοφία  ενεργειακής επάρκειας στο νησί, θα πραγματοποιηθεί συμβολική φωταγώγηση του κτηρίου, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία αυτή, και διαδίδοντας το μήνυμα της αειφορίας και της βιωσιμότητας για τις υποδομές και τις δράσεις που υλοποιούνται στο νησί.

Η μετάβαση στα νέα δεδομένα θα γίνει μέσω συμβολικής φωταγώγησης της Περιφέρειας, σε εκδήλωση την Παρασκευή 03 Ιουνίου 2022 και ώρα 8.30 το βράδυ,  στον προαύλιο χώρο του κεντρικού κτηρίου της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, στην Πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να αναδειχθεί η φιλοσοφία της ενότητας και διάδρασης, με στόχο την ενεργειακή δημοκρατία και δικαιοσύνη, μέσω της αξιοποίησης των φυσικών πόρων που διαθέτει ο τόπος μας.

«Η Περιφέρεια Κρήτης, σταθερά προσανατολισμένη στους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης που καθορίζονται τόσο από το Εθνικό όσο και από το Ευρωπαϊκό πλαίσιο, ειδικά στην παρούσα περίοδο σύνθετης κρίσης που διανύουμε, αποδεικνύει έμπρακτα την στήριξή της στις Ενεργειακές Κοινότητες και τη στόχευση στην χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, εκφράζοντας την προτροπή και στήριξη του στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στο θεσμό της δημιουργίας Ενεργειακών Κοινοτήτων.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024