Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Αποδεκατίζεται ο στρατός της χώρας - Δεκάδες νεκροί στα ανατολικά κάθε μέρα

Ουκρανία: Αποδεκατίζεται ο στρατός της χώρας – Δεκάδες νεκροί στα ανατολικά κάθε μέρα

Λυγίζει η ανατολική Ουκρανία που χάνει δεκάδες στρατιώτες καθημερινά από τα πυρά των Ρώσων.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελέβνσκι, σε συνέντευξη του που παραχώρησε στο Κίεβο στο αμερικανικό μέσο Newsmax, δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός χάνει κάθε μέρα 60-100 στρατιώτες που σκοτώνονται στις μάχες, στις οποίες τραυματίζονται επίσης καθημερινά 500 στρατιώτες.

Πολύ δύσκολη κατάσταση

«Η πιο δύσκολη κατάσταση έχει δημιουργηθεί στην ανατολική Ουκρανία και νότια του Ντονέτσκ και Λουχάνσκ… Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Καθημερινά χάνουμε στις μάχες 60-100 στρατιώτες και έχουμε περίπου 500 τραυματίες. Κρατάμε την αμυντική μας περίμετρο».

Παράλληλα στη συνέντευξη του δηλώνει ότι το Κίεβο δεν προτίθεται να προβεί  σε βιαστικές ενέργειες για την απελευθέρωση των εδαφών που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι, εάν αυτό θα απαιτήσει δεκάδες χιλιάδες θυμάτων, αλλά θα περιμένει τα όπλα που χρειάζεται.

Τα όπλα από ΗΠΑ

Ο Ζελένσκι υπογραμμίζει επίσης στη συνέντευξη του ότι ο ουκρανικό στρατός δεν ετοιμάζεται να επιτεθεί στο έδαφος της Ρωσίας με όπλα που στέλνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ιδιαίτερα με τους πολλαπλούς εκτοξευτήρες πυραύλων με αυξημένο βεληνεκές.

«Γνωρίζω ότι κάποιοι στις Ηνωμένες Πολιτείες ή κάποιοι στον Λευκό Οίκο λένε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα αυτά για να επιτεθούμε στην Ρωσία. Κοιτάξτε, δεν πρόκειται να επιτεθούμε στην Ρωσία. Δεν ενδιαφερόμαστε για την Ρωσική Ομοσπονδία, δεν πολεμάμε στο έδαφος της» δήλωσε ο Ζελένσκι , υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Ουκρανία δεν προτίθεται να παραχωρήσει εδάφη της.

100 στρατιώτες

Τον Μάιο ο πρόεδρος Ζελένσκι είχε δηλώσει ότι στις μάχες στα ανατολικά της Ουκρανίας σκοτώνονται καθημερινά έως 100 ουκρανοί στρατιώτες.

Ούτε η Ουκρανία, ούτε η Ρωσία ανακοινώνουν τις απώλειες των στρατών τους σε συστηματική βάση. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έκανε δύο ανακοινώσεις για τις απώλειες του ρωσικού στρατού κατά την διάρκεια του πολέμου, στις 2 και στις 25 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση  του ρωσικού υπουργείου Άμυνας  στην Ουκρανία έχουν σκοτωθεί 1.351 Ρώσοι στρατιωτικοί ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 3.825.

Οι νεκροί Ρώσοι

Οι δημοσιογράφοι της ρωσικής υπηρεσίας του BBC έχουν ταυτοποιήσει τα ονόματα 3.052  Ρώσων στρατιωτών και αξιωματικών που έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία. Η έρευνα τους βασίστηκε σε ανακοινώσεις των επικεφαλής ρωσικών περιφερειών και σε δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Παράλληλα η ρωσική υπηρεσία του BBC διευκρινίζει ότι ο αριθμός μπορεί να μην είναι ακριβής, επειδή οι τοπικές αρχές δεν ανακοινώνουν πάντα ολόκληρους τους καταλόγους με τους νεκρούς στρατιωτικούς.

Σε συνθήκες πολέμου είναι αδύνατον να επαληθευθούν πλήρως τα στοιχεία για τις απώλειες.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024