Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φυσικό αέριο: Από κοινού γεωτρήσεις σε κοίτασμα στη Βόρεια Θάλασσα ξεκινούν Ολλανδία και Γερμανία

Φυσικό αέριο: Από κοινού γεωτρήσεις σε κοίτασμα στη Βόρεια Θάλασσα ξεκινούν Ολλανδία και Γερμανία

Oι εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά 27,6% ανάμεσα στον Ιανουάριο και τον Μάιο 2022 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021.  

Η Ολλανδία και η Γερμανία θα πραγματοποιήσουν από κοινού γεωτρήσεις σε ένα νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ολλανδική κυβέρνηση. Η ανακοίνωση έγινε μια ημέρα αφότου ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου στην ολλανδική εταιρεία GasTerra.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Υποθέσεων, αρμόδιος για την εξορυκτική βιομηχανία, Χανς Βίλμπριφ, εξέδωσε σήμερα άδειες για την ολλανδική πλευρά, ενώ γνωστοποίησε ότι και η αντίστοιχη διαδικασία στη Γερμανία, για την έκδοση των κατάλληλων αδειών, ολοκληρώνεται με ταχύ ρυθμό.

Εξαγωγές

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Gazprom, oι εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά 27,6% ανάμεσα στον Ιανουάριο και τον Μάιο 2022 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

«Οι εξαγωγές προς τις χώρες του μακρινού εξωτερικού (όρος που χρησιμοποιείται σε αντιδιαστολή με το εγγύς εξωτερικό που περιλαμβάνει τις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών) έφθασαν τα 61 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, δηλαδή 27,6% (23,2 δισ. κυβικά μέτρα) λιγότερα σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2021», αναφέρεται σε ανάρτηση των ρωσικού κολοσσού στο Telegram.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024