Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Ο Μασούρας είναι σημείο αναφοράς

Ολυμπιακός: Ο Μασούρας είναι σημείο αναφοράς

Μόνο με τρελά λεφτά ή αν το θέλει ο ίδιος…

Είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό να κλείσει σύντομα η υπόθεση του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Είτε κλείσει θετικά είτε κλείσει αρνητικά, που το πιθανότερο είναι το πρώτο να συμβεί, ο Ολυμπιακός πρέπει να γνωρίζει όσο το δυνατόν πιο σύντομα τι γίνεται με το βασικό φορ της ομάδας.

Τι είναι επίσης πολύ σημαντικό; Να μην πουληθεί ο Γιώργος Μασούρας. Για να είμαι πιο ακριβής, να πουληθεί μόνο αν έρθει κάποια πολύ δελεαστική πρόταση (τα 6 εκ. που φέρεται να δίνει η Τράμπζονσπορ δεν είναι τέτοια φυσικά) ή αν θέλει ο ίδιος να αλλάξει περιβάλλον και να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό. Μόνο σε αυτές τις δύο περιπτώσεις θα έλεγα εγώ ναι σε ενδεχόμενη πώληση του Μασούρα. Σε οποιαδήποτε άλλη όχι.

Είμαι τόσο κατηγορηματικός, διότι θεωρώ τον Μασούρα σημείο αναφοράς για την τωρινή ομάδα του Ολυμπιακού. Ξέρω, ξέρω κάποιοι μπορεί να διαφωνούν και να θεωρούν ότι κατεβάζω τον πήχη, αλλά αυτή είναι η άποψή μου και μπορώ και να την τεκμηριώσω.

Πρώτο και πολύ βασικό, ο Μασούρας είναι Έλληνας και ο Ολυμπιακός χρειάζεται έλληνες παίκτες και για την ενδεκάδα του και για την ευρωπαϊκή λίστα του, αλλά και για τα αποδυτήριά του. Και ο Μασούρας δεν είναι απλώς Έλληνας, αλλά ο καλύτερος έλληνας παίκτης του πρωταθλήματος. Αμφιβάλλει μήπως κανείς; Αν αμφιβάλλει, ας μας πει ποιος είναι καλύτερος από τον Μασούρα για να το συζητήσουμε.

Μια ματιά στους αριθμούς, πάντως, μπορεί να πείσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους. Στη φετινή σεζόν (όπου ο Μασούρας μάλιστα δεν έκανε και το καλύτερο φίνις, χάνοντας κάποιες κλασικές ευκαιρίες σε σημαντικά ματς με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό), ο διεθνής Έλληνας είχε 12 γκολ και 8 ασίστ, σε 46 εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μόνο ο Ελ Αραμπί είχε καλύτερους αριθμούς απ’ αυτόν (23 γκολ και 4 ασίστ), αλλά εκτελώντας και 7 εύστοχα πέναλτι.

Όσο για τους συνολικούς του αριθμούς, έπειτα από τέσσερα χρόνια στα ερυθρόλευκα; Ο 28χρονος άσος έχει κάνει 164 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις και έχει 42 γκολ και 21 ασίστ. Ενδεικτικά και μόνο να αναφέρω ότι ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ένας από τους καλύτερους έλληνες εξτρέμ των τελευταίων 30 ετών, σε 275 παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού είχε 86 γκολ και 22 ασίστ. Ο Μασούρας, δηλαδή, με 111 παιχνίδια λιγότερα έχει σχεδόν ίδιο αριθμό ασίστ, ενώ και στα γκολ μόνο απίθανο δεν είναι να ξεπεράσει τον Στέλιο.

ΥΓ. Και μόνο που σκύλιασαν ορισμένοι με την άνοδο της Νότιγχαμ στην Premier League, φτάνει και περισσεύει για να χαμογελάμε εμείς. Τα παράπλευρα οφέλη που μπορεί να έχει αυτό το γεγονός για τον Ολυμπιακό αφήστε τα. Και μόνο η… πίκρα που μοίρασε αυτή η άνοδος φτάνει. Τώρα γιατί δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό κάποιοι λίγοι κανονικοί οπαδοί του Ολυμπιακού (τα τρολς και οι γιαλαντζί εξαιρούνται), εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να το καταλάβω…

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024