Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Στα αζήτητα του νεκροτομείου τρανς γυναίκα - Αρνείται να παραλάβει τη σορό η οικογένειά της

Θεσσαλονίκη: Στα αζήτητα του νεκροτομείου τρανς γυναίκα – Αρνείται να παραλάβει τη σορό η οικογένειά της

Η 60χρονη Μπαλί έφυγε από τη ζωή στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη ενώ η άρνηση της οικογένειάς της να παραλάβει τη σορό της φέρνει στην επιφάνεια με τον πιο τραγικό τρόπο ότι ο σεξισμός και οι διακρίσεις δεν παύουν να καταδιώκουν κάποιους ανθρώπους ακόμα και μετά θάνατον

Η 60χρονη Μπαλί, όπως την αποκαλούσαν όσοι την γνώριζαν, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας που τελικά δεν κατάφερε να ξεπεράσει και έφυγε από τη ζωή στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου  στη Θεσσαλονίκη μετά από αγώνα που έδωσε. Τραγικό παιχνίδι της μοίρας η άρνηση της οικογένειας της, των δικών της ανθρώπων, να παραλάβουν τη σορό της και να την αποχαιρετήσουν όπως θα άρμοζε σε κάθε άνθρωπο που φεύγει από τη ζωή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν με κάθε τρόπο να έχουν οποιαδήποτε σχέση μαζί με την τρανς γυναίκα.

Ενεργοποίηση ακτιβιστών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Δίπλα της, μετά τον θάνατο της, μόνο άνθρωποι που τη γνώριζαν και την αγάπησαν. Ακτιβιστές και ενεργά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή που αντιλήφθηκαν τον θάνατο της να βρουν μια λύση για να αποχαιρετήσουν την αγαπημένη τους Μπαλί όπως θα της άξιζε. Ενεργοποιήθηκαν με αναρτήσεις στα social media και προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με ανθρώπους που θα μπορούσαν να βρουν μια λύση άμεσα.

Ο θάνατος της 60χρονης Μπαλί ευαισθητοποίησε από την πρώτη στιγμή και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος έσκυψε πάνω από την υπόθεση για να δοθεί λύση το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν η οικογένεια της Μπαλί προχωρήσει επίσημα σε αποποίηση ταφής, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα ενεργήσει αμέσως και θα πραγματοποιήσει την ταφή με δική του ευθύνη. Μάλιστα πρόθεση του ίδιου του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, να καλύψει ο ίδιος τη δαπάνη που θα προκύψει.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024