Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι συζήτησαν Δένδιας - Κασουλίδης για το ιρανικό ρεσάλτο στα δύο ελληνικά τάνκερ

Τι συζήτησαν Δένδιας – Κασουλίδης για το ιρανικό ρεσάλτο στα δύο ελληνικά τάνκερ

Η τηλεφωνική συνομιλία των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Κύπρου γίνεται στον απόηχο των δημοσιευμάτων για το παζάρι Ερντογάν με το Κυπριακό για να πει το ναι στο ΝΑΤΟ για Φινλανδία και Σουηδία

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «Συζητήσαμε για τον συντονισμό Ελλάδας-Κύπρου σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος κατάληψης δύο ελληνικών πλοίων στον Κόλπο» τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

Σημειώνεται ότι αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου γίνεται με φόντο δημοσίευμα που θέλει τον Ερντογάν να παζαρεύει με το ΝΑΤΟ ως αντάλλαγμα για να πει το «ναι» σε ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας, την αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Κύπρο.

Διαβάστε επίσης Ιράν: «Εντελώς απρόκλητη και παράνομη ενέργεια το ιρανικό ρεσάλτο στα ελληνικά τάνκερ» λέει η Αθήνα

Διαβάστε επίσης Βρετανικά ΜΜΕ: Η Τουρκία θα θέσει το Κυπριακό ως προϋπόθεση για να πει «ναι» σε Σουηδία – Φινλανδία για ΝΑΤΟ

Σε Βοσνία – Ερζεγοβίνη

Στο μεταξύ διαδοχικές συναντήσεις αναμένεται να έχει αύριο, Τρίτη 31 Μαΐου, στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Αναλυτικότερα, αρχικά θα συναντηθεί με την ομόλογό του Δρ Bisera Turković, αναπληρώτρια πρόεδρο του Συμβουλίου Υπουργών και Υπουργό Εξωτερικών της. Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση θα λάβουν χώρα διευρυμένες συνομιλίες, ενώ κοινές δηλώσεις στον Τύπο θα γίνουν περί ώρα 11:45 (τ.ω.).

Κατόπιν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Υπουργών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Zoran Tegeltija, ο οποίος θα του παραθέσει γεύμα εργασίας. Εν συνεχεία, θα έχει επαφές με τα μέλη του συλλογικού Προεδρείου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης και ειδικότερα, με τον Šefik Džaferović (Πρόεδρο) ώρα 13:00, τον Željko Komšić ώρα 13:50 και τον Milorad Dodik ώρα 16:30.

Τέλος, θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Josip Brkić και με τη δήμαρχο της πόλεως, Benjamina Karić. Οι συζητήσεις αναμένεται, μεταξύ άλλων, να εστιάσουν σε θέματα ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας, στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), στην ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής, καθώς και στις ευρύτερες περιφερειακές εξελίξεις συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024