Θεσσαλονίκη: Άνεργος χάνει σε πλειστηριασμό το σπίτι του για χρέος 56.000 ευρώ – Με αναπηρία η σύζυγός του
Το κατάστημα του κ. Νίκογλου έκλεισε το 2018, ενώ τώρα με τη βοήθεια των συμπολιτών του εργάζεται εδώ και 6 μέρες ως κηπουρός
Το σπίτι του σε πλειστηριασμό χάνει ο Γιώργος Νίκογλου από τη Θεσσαλονίκη για ένα χρέος ύψους 56.000 ευρώ, ενώ η σύζυγός του έχει 74% αναπηρία.
«Μία ρύθμιση σωστή θέλω να γίνει με την τράπεζα, να πληρώνω μία δόση και να ζούμε με αξιοπρέπεια» είπε ο καταγγέλλων, Γιώργος Νίκογλου.
Ανέφερε πως από το 2006 έως το 2014 πλήρωνε δόση 700 ευρώ κάθε μήνα, ενώ στο αίτημά του να μειωθεί η δόση δεν ανταποκρίθηκε η τράπεζα.
Όπως είπε ο ίδιος, ο διευθυντής της τράπεζας τού είχε πει να προσπαθήσει να μπει στον νόμο Κατσέλη, όπως και έγινε, κατέθεσαν τα χαρτιά, ωστόσο η δικαστής έκρινε πως στο μέλλον το ζευγάρι θα βγάλει κέρδη λόγω του καταστήματος οπτικών που διέθετε.
Το κατάστημα του κ. Νίκογλου έκλεισε το 2018, ενώ τώρα με τη βοήθεια των συμπολιτών του εργάζεται εδώ και 6 μέρες ως κηπουρός.
«Εγώ από το σπίτι δεν μπορώ να βγω, η γυναίκα μου νιώθει ασφάλεια μόνο εκεί μέσα, έξω παθαίνει κρίσεις, έχει τάσεις αυτοκτονίας» δήλωσε.
Τέλος, είπε πως το 2019 η σύζυγός του είχε νοσηλευτεί για 1μιση μήνα στο ΑΧΕΠΑ, μπήκε σε μια θεραπεία, κυλούσαν θετικά τα πράγματα, ωστόσο τώρα με τον πλειστηριασμό, «γύρισαν 8-10 χρόνια πίσω».
Δείτε το ρεπορτάζ
- Μετρό: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πότε θα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί
- Όπου φύγει φύγει οι αδειούχοι του Ιουλίου – Πάνω από 50.000 ταξιδιώτες αναχώρησαν από τα λιμάνια της Αττικής
- Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία – Κομμένα δέντρα, πλημμυρισμένοι δρόμοι, χιλιάδες κεραυνοί
- Ο ΠΑΟΚ ρώτησε για τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ – Τι ισχύει με τον αδερφό του Χουάντσο
- «Ένα εκκλησάκι για τα θύματα»: Τι μάθαμε για το μπάζωμα στα Τέμπη από την παραπομπή Τριαντόπουλου-Αγοραστού
- The Expla-in Project | Mobbing: Η «ψυχολογική τρομοκρατία» στις ζωές γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην Ελλάδα
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Το παράδειγμα με το στυλό που εξηγεί τα όρια των «έξυπνων μηχανών»
- «Είμαι περήφανη παρθένα» – Η αδελφή της Γκρέτα Τούνμπεργκ τραγουδάει, κάνει σπαγκάτο, δεν φέρει καμία ευθύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






































![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442