Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BMW iX1: Τελευταία παράσταση

BMW iX1: Τελευταία παράσταση

H βαυαρική φίρμα αποκαλύπτει ακόμα ορισμένες λεπτομέρειες για την iX1 η οποία θα αποτελέσει το ηλεκτρικό alter ego της Χ1 και θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα

H νέα γενιά της Χ1 βρίσκεται προ των πυλών και όπως έχει ανακοινώσει ήδη η βαυαρική φίρμα θα περιλαμβάνει στις επιλογές της μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση με τα διακριτικά iX1 η οποία θα αποκαλυφθεί πλήρως αύριο, 31 Μαΐου.

Εν όψει της πρεμιέρας, η βαυαρική φίρμα δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα teaser το οποίο εκτός από μια πρώτη σκοτεινή αποτύπωση της iX1 και της Χ1 αποκαλύπτει εμμέσως πλην σαφώς ότι το μικρότερο SUV της γκάμας θα είναι πιθανότατα   διαθέσιμο επίσης και σε plug-in υβριδική έκδοση.

Εκτός από τον αριθμό των διαφορετικών εκδόσεων, το teaser video αποκαλύπτει επίσης ορισμένα από τα σχεδιαστικά στοιχεία της iX1 όπως η κλειστή χαρακτηριστικά γρίλια, τα πίσω φωτιστικά σώματα σε μοτίβο L καθώς και το νέο σύστημα infotainment.

Βάσει επίσης της πολιτικής της BMW αλλά και όσων έχουν αποκαλύψει προηγούμενες λήψεις του μοντέλου ως δοκιμαστικό πρωτότυπο, η iX1 δεν θα διαφέρει ριζικά από την συμβατική έκδοση της σε σχεδιαστικό επίπεδο με εξαίρεση βέβαια τις συνήθεις σχεδιαστικές διατυπώσεις που «συνοδεύουν» τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Εκτός από την κλειστή γρίλια, την απουσία εξάτμισης και ορισμένες αισθητικές λεπτομέρειες που θα σηματοδοτούν τον ηλεκτρικό χαρακτήρα της, την εικόνα της iX1 αναμένεται να συμπληρώσει ένα σετ αεροδυναμικών τροχών όπως ακριβώς ισχύει και για την iX3.

Αφετηρία για την νέα Χ1 θα αποτελέσει μια τροποποιημένη εκδοχή της αρχιτεκτονικής UKL ενώ για την ηλεκτρική έκδοση τη βάση θα αποτελέσει το δάπεδο που ο όμιλος BMW έχει εξελίξει για το EV ΜINI Electric.

Όπως και στην περίπτωση της iX3, στην iX1 θα αξιοποιηθεί το νέας γενιάς ηλεκτρικό σύνολο της BMW με ισχύ έως και 285 ίππους. Θα τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου με ωφέλιμη αυτονομία που θα ξεπερνά τα 320 χλμ.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024