Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Οι κατηγορίες για τα εγκλήματα πολέμου είναι κατασκευασμένες, λέει ο πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ρωσία: Οι κατηγορίες για τα εγκλήματα πολέμου είναι κατασκευασμένες, λέει ο πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Ρωσία δεν αποδέχεται ότι έχει κάνει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, όπως επανέλαβε ο Ρώσος πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ισχυρισμοί για εγκλήματα πολέμου στην ουκρανική πόλη Μπούκα είναι «κατασκευασμένοι», υποστήριξε σήμερα Κυριακή ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Αντρέι Κελίν.

Ο Ρώσος πρεσβευτής έκανε τα σχόλια αυτά κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην εκπομπή «Sunday Morning» του BBC και αρνήθηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν αμάχους.

Για την Μπούκα

«Ο δήμαρχος της Μπούκα στην αρχική του δήλωση επιβεβαίωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν αποχωρήσει, όλα είναι καθαρά και ήρεμα, η πόλη σε κανονική κατάσταση. Δεν συμβαίνει τίποτα, δεν υπάρχουν πτώματα στο δρόμο», δήλωσε ο Κελίν.

Η πολύμηνη κατοχή της Μπούκα και άλλων περιοχών γύρω από το Κίεβο από τη Ρωσία είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς, ενώ τα στρατεύματά της υποχώρησαν στα τέλη Μαρτίου, αφού απέτυχαν να περικυκλώσουν την πρωτεύουσα, αναφέρει το CNN.

Η Μόσχα έχει αρνηθεί να αναλάβει την ευθύνη για τις φρικαλεότητες, υποστηρίζοντας επανειλημμένα ότι οι αναφορές για αδιάκριτες δολοφονίες, μαζικούς τάφους, εξαφανίσεις και λεηλασίες είναι ψευδείς.

Όταν πιέστηκε αν τα στοιχεία ήταν κατασκευασμένα, ο Κελίν απάντησε: Κατά την άποψή μας είναι κατασκευασμένα. Χρησιμοποιείται μόνο για να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις».

Υποστηρίζοντας ότι η εισβολή της Ρωσίας ήταν μια «περιορισμένη επιχείρηση» και όχι πόλεμος, ο Κελίν είπε: «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είναι δική μας ιδέα να σκοτώνουμε αμάχους».

Πρόσθεσε ότι ο ρωσικός στρατός στοχεύει μόνο στρατιωτικές υποδομές προκειμένου να «μειώσει τις ουκρανικές δυνατότητες».

Τι θα γίνει με τα πυρηνικά

Ο Κελίν συνέχισε λέγοντας ότι δεν πιστεύει ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Η Ρωσία έχει πολύ αυστηρές διατάξεις για τη χρήση τους, σύμφωνα με τον Κελίν, προσθέτοντας ότι χρησιμοποιούνται «κυρίως όταν κινδυνεύει η ύπαρξη του κράτους».

«Δεν έχει καμία σχέση με την τρέχουσα επιχείρηση», είπε ο Ρώσος πρεσβευτής.

Sports in

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφήθηκε χωρίς μακιγιάζ και τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφίζεται με διακριτικό μακιγιάζ και οι followers της τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν. Οι συγκρίσεις με την Κιμ Καρντάσιαν και η αποθέωση της φυσικής της ομορφιάς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024