Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Έναρξη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Βοστώνης - Αθήνας

ΗΠΑ: Έναρξη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Βοστώνης – Αθήνας

Κατά τη διάρκεια της τελετής στο αεροδρόμιο Logan έγινε έπαρση της ελληνικής σημαίας και ανάκρουση του εθνικού ύμνου

Σε πανηγυρικό κλίμα γιορτάστηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Logan της Βοστώνης η έναρξη της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Βοστώνης-Αθήνας από την εταιρεία Delta Airlines. Πρόκειται για την πρώτη πτήση που συνδέει απευθείας τις δύο πόλεις μετά από 25 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της τελετής στο αεροδρόμιο Logan έγινε έπαρση της ελληνικής σημαίας και ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και δεξίωση με ελληνικά εδέσματα.

Ο Ελληνοαμερικανός μακροβιότερος κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και πρώην υποψήφιος πρόεδρος, Μάικλ Δουκάκης, χαιρέτισε αυτή την επιτυχία, κάνοντας λόγο για μια ιστορική εξέλιξη που φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά με την ομογένεια της Νέας Αγγλίας. Επιπλέον, χαιρετισμό απηύθυναν ο Μητροπολίτης Βοστώνης, κ. Μεθόδιος, και ο ομογενής πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του αεροδρομίου Massport, Lew Evangelides, ο οποίος αναφέρθηκε με συγκίνηση στις ελληνικές του ρίζες από την περιοχή της Ηπείρου.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη, Στράτος Ευθυμίου, ευχαρίστησε τα στελέχη των αεροδρομίων της Βοστώνης και της Αθήνας και εξήρε το έργο της ομάδας εργασίας του Γενικού Προξενείου που επί τέσσερα χρόνια εργάστηκε εθελοντικά για την έναρξη της απευθείας πτήσης, κινητοποιώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και εστιάζοντας στους τομείς της έρευνας αγοράς, ανάλυσης δεδομένων, δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ που θεωρούνται απαραίτητοι για την ανάπτυξη αερογραμμών.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Delta Airlines, Chuck Imhof, είχε παρουσιάσει αναλυτικά τη στρατηγική της εταιρείας σε τουριστικούς πράκτορες της Μασαχουσέτης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο αεροδρόμιο της Βοστώνης, ο τοπικός διευθυντής της Delta, Pratik Patel υπογράμμισε την προτεραιότητα της Ελλάδας ως διεθνή προορισμού και τη σημασία της νέας απευθείας πτήσης. Η πτήση της Delta Airlines θα εκτελείται τρεις φορές την εβδομάδα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή, τόσο από την Αθήνα όσο και από τη Βοστώνη, στην ευρύτερη περιοχή της οποίας διαβιούν περίπου 150 χιλιάδες Έλληνες ομογενείς. Η πτήση Βοστώνη-Αθήνα αναχώρησε με 100% πληρότητα στο παρθενικό της ταξίδι.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024