Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε πανευρωπαϊκό δίκτυο κατά των πλαστικών αποβλήτων εντάχθηκε ο Δήμος Φυλής

Σε πανευρωπαϊκό δίκτυο κατά των πλαστικών αποβλήτων εντάχθηκε ο Δήμος Φυλής

Στο Δίκτυο Ιστορικών Πόλεων κατά των Πλαστικών Αποβλήτων που στόχο έχει την υποστήριξη ιστορικών πόλεων και δήμων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται από πλαστικά απόβλητα εντάχθηκε ο Δήμος Φυλής στο πλαίσιο του έργου BIO-PLASTICS EUROPE, του Πανεπιστημίου του Αμβούργου.

31 Ευρωπαϊκοί Δήμοι – 8 εκ των οποίων ελληνικοί (Καστοριάς, Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης, Κατερίνης, Φυλής, Κέας, Σκιάθου)- και Φορείς του Δημοσίου Δικαίου, ενώνουν τις δυνάμεις τους με κοινό στόχο:

· Τη μεταφορά γνώσεων και εμπειριών μεταξύ των εκπροσώπων-διοικήσεων των πόλεων

· Την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και τεχνογνωσίας με τη βιομηχανία, την κοινωνία των πολιτών, τους φορείς διαχείρισης αποβλήτων και άλλους υποστηρικτικούς μηχανισμούς

· Τη δοκιμή, προσαρμογή κατά περίπτωση και ανάπτυξη καινοτομιών που θα προκύψουν από το έργο BIO-PLASTICS EUROPE, σε βιοπλαστικά και σε βιοαποδομήσιμα πλαστικά.

«Είμαστε πάντα έτοιμοι και συμμετέχουμε ανελλιπώς, σε σημαντικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα , που η στόχευση τους είναι η Προστασία του Περιβάλλοντός. Πολλώ δε μάλλον στο συγκεκριμένο Δίκτυο που αφορά στα πλαστικά απόβλητα, τα οποία προκαλούν τρομερές καταστροφές, στις θάλασσες, στο πράσινο, στον υδροφόρο ορίζοντα. Ενώνουμε τις εμπειρίες και τις δυνάμεις μας, με ακόμη 8 Δήμους τις χώρας μας, για ένα πιο καθαρό περιβάλλον, για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας» σημειώνει σχετικά ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Περισσότερες πληροφορίες για το Δίκτυο Πόλεων κατά των Πλαστικών Αποβλήτων (Network of Historic Cities Against Plastic Waste – HISCAP), μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα:

https://bioplasticseurope.eu/hiscap

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024