Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στον Πειραιά, περιστατικό που συνέβη σε μαθητή του 22ου δημοτικού Σχολείου της περιοχής, την περασμένη Τρίτη.
Ένας 11χρονος μαθητής καθώς επέστρεφε το μεσημέρι από το σχολείο στο σπίτι του, δεν αντιλήφθηκε ότι ένας άγνωστος άνδρας τον ακολουθούσε. Την στιγμή που το παιδί άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του, ο δράστης το έσπρωξε, μπήκε μέσα, άρπαξε όσα χρήματα βρήκε και διέφυγε.
Ο 11χρονος ενημέρωσε τους γονείς του και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι εκπαιδευτικοί και η ΕΛ.ΑΣ. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου έχει στη διάθεσή του βίντεο από κάμερα ασφαλείας που έχει καταγράψει τον δράστη να ακολουθεί το μικρό μαθητή.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων