Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Δύο διασωληνωμένοι και δεκάδες απεγκλωβισμοί από τη μεγάλη φωτιά στην Αριστοτέλους

Φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Δύο διασωληνωμένοι και δεκάδες απεγκλωβισμοί από τη μεγάλη φωτιά στην Αριστοτέλους

Σε δεκάδες απεγκλωβισμούς ατόμων προχώρησαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο κτίριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και νοσηλεύονται διασωληνωμένα

Δεκάδες είναι τα άτομα που απεγκλωβίστηκαν από το κτίριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), το οποίο το μεσημέρι της Παρασκευής έπιασε φωτιά. Από τα 44 άτομα που απεγκλωβίστηκαν, τα 11 μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με προβλήματα εξαιτίας της φωτιάς.

Σύμφωνα μάλιστα με πηγές του υπουργείου Υγείας, έξι από αυτούς έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου: Οι τέσσερις με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα και οι δύο διασωληνωμένοι.

Άλλα τρία άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος με ελαφρά, επίσης, αναπνευστικά προβλήματα.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Voria.gr, στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο διακομίσθηκαν και δύο αγοράκια, ηλικίας 4 και 12 ετών, με ήπια αναπνευστική δυσχέρεια. Στον 12χρονο μάλιστα χορηγήθηκε και οξυγόνο, όμως η κατάσταση της υγείας και των δύο δεν εμπνέει ανησυχία. Οι δύο διασωληνωμένοι είναι άνδρες 20 και 35 ετών αντίστοιχα και είναι σε σταθερή κατάσταση.

Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε από εγκαταλειμμένο κτίριο δίπλα από αυτό που στεγάζονται τα δύο Επιμελητήρια, Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό, επί της Αριστοτέλους και της οδού Εγνατίας.

Όπως σημείωσε ο συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μάριος Αποστολίδης, οι έντονοι καπνοί μεταφέρθηκαν στα κτίρια των Επιμελητηρίων καθώς σε ένα ακόμα κτίριο επί της Εγνατίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η παρέμβαση της Πυροσβεστικής έγινε από τρία διαφορετικά σημεία, από την Αριστοτέλους, από τη Σολωμού και από την Εγνατία.

Δύο διασωληνωμένοι και δεκάδες απεγκλωβισμοί

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, απεγκλωβίστηκαν συνολικά 44 άτομα, δύο εκ των οποίων μεταφέρονται διασωληνωμένοι με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Μάλιστα, αναστάτωση προκλήθηκε και σε φροντιστήριο επί της οδού Εγνατίας 76 όπου παιδιά χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής άμεσα από το κτήριο.

Σοκαριστικές περιγραφές

Σοκαριστικές είναι οι περιγραφές αυτόπτων μαρτύρων, οι οποίοι κατάφεραν να βγουν έγκαιρα από το κτίριο που στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, παρά τον πυκνό καπνό.

Γυναίκα που βρισκόταν σε κτήριο δίπλα από αυτό που πήρε φωτιά αναφέρει πώς αυτή μαζί με άλλα έντεκα άτομα κατάφεραν να βγουν χρησιμοποιώντας τις σκάλες, σύμφωνα με οδηγίες της πυροσβεστικής. Η γυναίκα ανέφερε ότι υπήρχαν πυκνοί καπνοί και σημείωσε ότι δεν άκουσε κάποια έκρηξη. «Βέβαια φοβηθήκαμε» σημείωσε χαρακτηριστικά η γυναίκα.

Μία άλλη γυναίκα αναφέρει ότι στον έβδομο όροφο του κτηρίου που στεγάζεται το ΒΕΘ, υπάρχει φροντιστήριο, μέσα στο οποίο βρίσκονταν και παιδιά, όταν ξέσπασε φωτιά. Η γυναίκα, μητέρα του παιδιού που βρισκόταν στο φροντιστήριο, τόνισε ότι τα παιδιά τρόμαξαν πολύ.

Η ίδια έλαβε κλήση από την κόρη της για τη φωτιά και έσπευσε στο σημείο για να βεβαιωθεί πως η κόρη της ήταν καλά στην υγεία της. Από το φροντιστήριο δεν τραυματίστηκε κανένα παιδί και όλα κατάφεραν να βγουν εγκαίρως από το κτίριο.

Δείτε εικόνες από το σημείο

Με πληροφορίες από voria.gr

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024