Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΠΘ: Νέα συγκέντρωση φοιτητών υπό το βλέμμα των ΜΑΤ - Σε ετοιμότητα ο Αίαντας

ΑΠΘ: Νέα συγκέντρωση φοιτητών υπό το βλέμμα των ΜΑΤ – Σε ετοιμότητα ο Αίαντας

Εκπρόσωποι του συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου διοικητικού προσωπικού, του ΑΠΘ, πραγματοποίησαν νωρίτερα παρέμβαση, ζητώντας από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, την αποχώρησή τους,

Νέα συγκέντρωση εντός του ΑΠΘ, πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητές, απαιτώντας την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από τους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί απέναντι από τις αστυνομικές διμοιρίες στη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Χημείου και πραγματοποίησαν πορεία εντός του κάμπους, φτάνοντας μπροστά από την κοσμητεία της ΣΘΕ.

Σημειώνεται ότι εντός του ΑΠΘ, ενισχύθηκε η αστυνομική παρουσία υπό τον φόβο νέων επεισοδίων μετά τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στο campus, αλλά και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Εντός ΑΠΘ ο Αίαντας

Σήμερα οι εργασίες δημιουργίας βιβλιοθήκης στο πρώην “Στέκι στο Βιολογικό” πραγματοποιούνται κανονικά από νωρίς το πρωί. Τον χώρο των εργασιών περιφρουρεί διμοιρία των ΜΑΤ.

Παράλληλα, πέριξ του κτιρίου της Σχολής Θετικών Επιστημών βρίσκεται και το θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης νερού της Αστυνομίας, γνωστό και ως “Αίαντας”, σύμφωνα με το thestival.gr.

Παρέμβαση του συλλόγου διδασκόντων για την αποχώρηση των ΜΑΤ

Σημειώνεται ότι εκπρόσωποι του συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου διοικητικού προσωπικού, του ΑΠΘ, πραγματοποίησαν νωρίτερα παρέμβαση, ζητώντας από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, την αποχώρησή τους, σύμφωνα με το GRTimes.

Όπως τόνισαν, η αστυνομική παρουσία στο χώρο πέρα από τους προφανείς κινδύνους να υπάρξει κάποιο περιστατικό όπως ο τραυματισμός φοιτητή που σημειώθηκε χθες, ουσιαστικά δεν προσφέρει τίποτα στην εκτόνωση της κατάστασης αλλά αντίθετα συμβάλλει στη διατήρηση του κλίματος έντασης και αστυνομοκρατίας, κάτω από το οποίο δεν μπορούν να γίνονται μαθήματα σε ένα πανεπιστήμιο.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024