Λευκορωσία: Δημιουργεί νέα στρατιωτική διοίκηση στη μεθόριο με την Ουκρανία με απόφαση Λουκασένκο
Ανησυχία υπάρχει για τη συγκεκριμένη απόφαση της Λευκορωσίας.
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο έδωσε σήμερα εντολή για τη δημιουργία μιας νέας στρατιωτικής διοίκησης στο νότιο τμήμα της χώρας που συνορεύει με την Ουκρανία, σύμφωνα με βιντεοσκοπημένες δηλώσεις του.
Η σχετική ανάρτηση του NEXTA
Lukashenko ordered the creation of an operational command of the Armed Forces of the Republic of #Belarus in the #Ukrainian direction. pic.twitter.com/XrSPNoGrfZ
— NEXTA (@nexta_tv) May 26, 2022
Η Λευκορωσία σχεδιάζει να αναπτύξει μονάδες ειδικών δυνάμεων σε τρεις περιοχές κοντά στα νότια σύνορά της με την Ουκρανία, ενώ ο Λουκασένκο εξήρε τη συμβολή των ρωσικής κατασκευής πυραύλων στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας του.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος Λουκασένκο είχε ανακοινώσει την αγορά από τη Ρωσία αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 και πυραύλων Iskander. Το Μινσκ αποτελεί τον κυριότερο σύμμαχο της Μόσχας και έχει κατηγορήσει τη Δύση ότι βρίσκεται «σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας» στην Ουκρανία.
- Ουτρέχτη – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-2: Μεγάλο «διπλό» οκτάδας για τους Reds
- Κατέρρευσε το όραμα της «Πόλης του Αθλητισμού» στη Μαδρίτη
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δικαίωμα σιωπής» και για την «κουμπαριά» – «Φραπές» σκέτος και «φραπές» με ζάχαρη
- Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα – Η πρώτη εκτίμηση Κολυδά
- Συναυλία στο Αθήναιον Ωδείο εις μνήμην της Lubna Alyaan – Η έφηβη βιολονίστα που μαρτύρησε στη Γάζα
- Aνατροπή για την ΑΕΚ με Μάριν και Κοϊτά (1-2, vids)





