
Google: H Ρωσία κατάσχεσε 123 εκατ. δολάρια για μη καταβολή προστίμου
Η εταιρεία αδυνατεί πλέον να πληρώσει το προσωπικό της στη Ρωσία.
Ρώσοι δικαστικοί επιμελητές κατάσχεσαν περισσότερα από 7,7 δισεκατομμύρια ρούβλια (123,2 εκ. δολάρια) από τη Google ως μέρος προστίμου που είχε επιβληθεί στην εταιρεία για τη μη απομάκρυνση «παράνομου» περιεχομένου, μεταδίδει την Πέμπτη το πρακτορείο Interfax.
H θυγατρική της Google στη Ρωσία είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι σχεδιάζει να κηρύξει χρεοκοπία μετά την απόφαση των αρχών να κατασχέσουν τους τραπεζικούς της λογαριασμούς, καθιστώντας αδύνατη την πληρωμή του προσωπικού και των προμηθευτών της.
Παρόλα αυτά η μηχανή αναζήτησης και το YouTube θα παραμείνουν διαθέσιμα στη ρωσική αγορά.
Διαβάστε επίσης: Η Ρωσία απαντά στη Google με δικό της κατάστημα εφαρμογών για Android
Η Alphabet, μητρική της Google, βρίσκεται σε κόντρα με την Μόσχα εδώ και μήνες, καθώς οι ρωσικές αρχές την κατηγορούν πως δεν έχει προχωρήσει στην διαγραφή περιεχομένου που κρίνουν ως παράνομο, αλλά και πως περιορίζει την πρόσβαση ρωσικών μέσων στο YouTube λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
- Βαλαντσιούνας, Γιαμπουσέλε. Μοντέρο – Ποιες είναι οι κορυφαίες μεταγραφές στη Euroleague (pics)
- Όλυμπος: Το ουσιώδες του ελληνικού πνεύματος
- Σταύρος Γεωργίου: Προφυλακίστηκε ο 28χρονος Αιγύπτιος για τη δολοφονία του ποινικολόγου
- Φορητή συσκευή μετρά σε μια ανάσα αν καίτε περισσότερα λίπη ή υδατάνθρακες
- Έκρηξη σε εργοστάσιο στα Εξαμίλια Κορίνθου: 25 ετών ο νεκρός – «Έγινε αντιληπτή σε απόσταση 25 χιλιομέτρων»
- Τραγωδία στην Ηλεία: Νεκρός 62χρονος σε δυστύχημα με αλυσοπρίονο








