Ρωσία: Εάν αρθούν κυρώσεις, θα αφήσουμε να αποπλεύσουν πλοία με τρόφιμα από ουκρανικά λιμάνια
Σε παζάρι για την άρση των κυρώσεων, επιδίδεται η Ρωσία, επικαλούμενη το επισιτιστικό πρόβλημα
Η Ρωσία είναι έτοιμη να προσφέρει έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για να αναχωρήσουν από την Ουκρανία πλοία που μεταφέρουν τρόφιμα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο σημερινές δηλώσεις του ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο, ο οποίος απαίτησε για το σκοπό αυτό από το Κίεβο «να αποναρκοθετήσει» τα λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα.
«Η επίλυση του επισιτιστικού προβλήματος περνάει από μια συλλογική προσέγγιση, που περιλαμβάνει κυρίως την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στις ρωσικές εξαγωγές και στις οικονομικές συναλλαγές», δήλωσε ακόμη ο Ρουντένκο.
Για την ανταλλαγή αιχμαλώτων
Η Ρωσία θα συζητήσει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει ανταλλαγή αιχμαλώτων με την Ουκρανία αφού καταδικαστούν αιχμάλωτοι που έχουν παραδοθεί, δήλωσε επίσης ο ρώσος υφυπουργός, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ. Ρώσοι και αυτονομιστές αξιωματούχοι έχουν δηλώσει πως μερικοί απ’ αυτούς που έχουν παραδοθεί θα πρέπει να δικαστούν για εγκλήματα πολέμου.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι πρόωρο να δημιουργηθεί μια ρωσική στρατιωτική βάση στην ουκρανική περιφέρεια της Χερσώνας που ελέγχεται από τη Ρωσία.
- To απόγευμα της Τετάρτης, μόνο το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει νύχτα – Πώς γίνεται;
- Ναύπλιο: Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και πήρε σβάρνα τραπεζοκαθίσματα σε πιτσαρία
- Ντόλι Πάρτον: Η θρυλική πορεία της σε μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ
- «Λαγός» του Μητσοτάκη ο Βελόπουλος: Kατέθεσε μήνυση στο ΑΠ για τις δηλώσεις Γεωργιάδη περί χρηματισμού Τσίπρα
- Αρθροπλαστική Επιφανείας Ισχίου: Η λύση που επιτρέπει στους δραστήριους ασθενείς να παραμείνουν σε κίνηση
- Ριβάλντο για Μέσι: «Τι να πει κανείς… είναι απίστευτος!» (pic)
- Τραμπ από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ: «Η εκεχειρία με το Ιράν έχει λήξει» – Σταματά τις εμπορικές σχέσεις με την Ισπανία
- «Η γη της ελιάς»: Απόψε το μεγάλο φινάλε στο MEGA
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442