Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση για τη μεταφορά τραυματισμένου ατόμου από το καταφύγιο Ζολώτα, στη θέση Πριόνια στον Όλυμπο.
Πρόκειται για έναν 61χρονο άνδρα, ο οποίος έπεσε σε χαράδρα 40 μέτρων στον Όλυμπο. Οι αρχές έχουν κινητοποιηθεί για τη διάσωσή του και τη μεταφορά του από το καταφύγιο Ζολώτα στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το voria.gr, ο 61χρονος άνδρας δεν είναι ορειβάτης, αλλά έκανε μόνος του πεζοπορία στο βουνό χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ο 61χρονος φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο άνδρας, που είναι ισραηλινής καταγωγής έπεσε σε χαράδρα 40 περίπου μέτρων τις πρωινές ώρες σήμερα. Διασώστες του καταφυγίου ανέσυραν τον άνδρα και τώρα αναμένουν ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) για να τον μεταφέρουν στο πλησιέστερο νοσοκομείο.
Για τη μεταφορά του τραυματισμένου ορειβάτη έχουν κινητοποιηθεί επίσης 11 πυροσβέστες με 2 οχήματα, ενώ συνδράμει και ορειβατική ομάδα του καταφύγιου Ζολώτα.
Σε εξέλιξη επιχείρηση για τη μεταφορά τραυματία από το καταφύγιο Ζολώτα, θέση Πριόνια στον Όλυμπο. Έχουν κινητοποιηθεί 11 #πυροσβέστες με 2 οχήματα, η Ο.Ο.Ε.Δ. της 2ης ΕΜΑΚ. ?Ενώ έχει ειδοποιηθεί Ε/Π μέσω του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. ?Συνδρομή από την ορειβατική ομάδα του καταφυγίου Ζολώτα pic.twitter.com/iDnuCrAJLW
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων