Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαλυτικές τάσεις στους κόλπους της Ε.Ε.

Διαλυτικές τάσεις στους κόλπους της Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στις Συμπληγάδες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας-Ερντογανικού Ισλάμ

Εάν η λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου άνοιξε το δρόμο για την ανασύσταση του ερειπωμένου κορμού της Ευρώπης, με τη συμπόρευση Γαλλίας-Γερμανίας, Βελγίου-Ολλανδίας, Λουξεμβούργου κ.α. και τις κατοπινές διευρυνόμενες τάσεις της Κοινής Αγοράς, της ΕΟΚ και της ΕΕ, το σημερινό απόγειο αυτής της διεύρυνσης σείεται σιγά-σιγά συθέμελα:

α) Από την επιεικώς άκριτη και με ιμπεριαλιστικές αποκλίσεις διείσδυση του αμερικανονατοϊκού άξονα στην Ευρώπη…

β) Από τη μετατροπή της ΕΕ σε προγεφύρωμα για τη δημιουργία ασφυκτικού κλοιού, στα ΝΑ σύνορα της Ρωσίας, μετά την αναίμακτη αυτοδιάλυση του εκτεταμένου γεωπολιτικού μπλοκ του Συμφώνου της Βαρσοβίας και της ΚΟΜΕΚΟΝ.

Με εκπληκτική αλλά άκριτη ταχύτητα έδρασε αυτό το επεμβατικό σχέδιο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, τα πρώτα κιόλας 24ωρα της εισβολής της Ρωσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν, στις ρωσόφωνες περιοχές της ΝΑ Ρωσίας, μ’ ένα και μόνο στόχο: Την αποτροπή δημιουργίας αδιάσπαστης θαλάσσιας λωρίδας της σημερινής Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αζοφική και τη Μαύρη Θάλασσα, για την προάσπιση της κυριαρχίας της Ρωσίας, από οποιαδήποτε από τα νότια επίθεση από ξένες δυνάμεις.

Διαλυτικό σχέδιο αντί των κυρώσεων

Τα λίγα αυτά 24ωρα, η Ουάσιγκτον και το Αμερικανικό Πεντάγωνο, με το αδελφό ΝΑΤΟ, έπεισαν την ΕΕ να εξαγγείλουν και να εφαρμόσουν σχέδιο εξοντωτικής πολιτικο-οικονομικής διάλυσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με το πρόσχημα κυρώσεων κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η ΕΕ, αντί να προκαλέσει με τη δέουσα περίσκεψη ευρύτατη Ολομέλεια των εκπροσώπων της, για  μια λελογισμένη συνεργασία της με τον αμερικανο-νατοϊκό συμμαχικό άξονα, ώστε να μη μετατραπούν αυτές οι κυρώσεις σε ανοιχτή πολεμική κατά της Ρωσίας επιχείρηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση λοιπόν, προτίμησε να μετατρέψει τη ρωσο-ουκρανική σύρραξη σε casus belli κατά της Ρωσίας.

Φυσικά, στη βεβιασμένη και εν σπουδή αυτή πολεμική εξαγγελία, δεν πειθάρχησαν όλα τα μέλη της ΕΕ, με εξαίρεση μεμονωμένες φιλοπολεμικές συμπαρατάξεις, στις οποίες πρωτοστάτησε και η χώρα μας με αποστολή προς την Ουκρανία του Ζελένσκι πολεμικού υλικού. Αν δεν απατώμεθα, η κυβερνητική αυτή απόφαση δεν ελήφθη, όπως ταιριάζει σ’ αυτές τις κινητοποιήσεις από το ελληνικό κοινοβούλιο… Με την ίδια σπουδή και απερισκεψία προωθήθηκε με τη μορφή μαζικής ψύχωσης και από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, εσπευσμένη αποστολή βαρέως πολεμικού υλικού στα Αζοφικά φιλοναζιστικά τάγματα του Ζελένσκι.

Ο «αρχιστράτηγος» Ζελένσκι

Έτσι, ο ιδιόρρυθμος πρόεδρος της Ουκρανίας έλαβε τον άτυπο γενικό χρησμό από τους «Συμμάχους» της ΕΕ, ως …«αρχιστράτηγος» των στρατευμάτων της Συμμαχίας Κιέβου-Ουάσιγκτον-Βρυξελλών και ΝΑΤΟ. Διευκρινίζω στο σημείο αυτό, ότι δεν υπερβάλλω. Αρκεί να υπογραμμίσω αυτό που το βλέπουν οι τηλεθεατές όλου του κόσμου, στα συχνά τηλεοπτικά «διαγγέλματα» του Ζελένσκι, προς τους απανταχού νεο-συμμάχους του, στα οποία ο Ζελένσκι με διατακτικό ύφος καλεί τους παραπάνω συμμάχους:

– Να παύσουν να αγοράζουν πετρέλαιο και αέριο από τη Ρωσία.

– Να αποστέλλουν επειγόντως βαρύ επιθετικό οπλισμό για τις πολεμικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας.

Οι παραινέσεις αυτές στην πραγματικότητα, με την υλοποίησή τους, οδήγησαν την ΕΕ στα πρόθυρα χρεωκοπίας και επισιτιστικού ολέθρου.

Αυτές οι ίδιες διαταγές-παραινέσεις του αστάθμητου ηθοποιού των ουκρανικών τηλεοπτικών καναλιών, είναι και αδιαφιλονίκητη απόδειξη της υποκατάστασης θεμελιωδών θεσμών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Ζελένσκι!

Δεν αρκεί η συμφωνία προμήθειας 20 αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς προς την Ελλάδα. Ο νέος αυτός εξοπλισμός θα επιβαρύνει την Ελλάδα με αρκετά δις δολάρια. Ο κ. Μπάιντεν, από στοιχειώδη φιλοτιμία, θα μπορούσε να εισηγηθεί στο Κογκρέσο τη δωρεάν προμήθεια αυτών των αεροσκαφών προς την Ελλάδα, για τον απλούστατο λόγο, ότι η χρήση αυτών των πολεμικών αεροσκαφών από έλληνες πιλότους διασφαλίζει την ίδια την άμυνα των ΗΠΑ και μάλιστα από τα αιωνίως περιφρονημένα ελληνικά χέρια.

Δεν αρκούν οι αμερικανικές ευχαριστίες

Το φαινόμενο αυτό έχει την ερμηνεία του: Ο Ζελένσκι είναι, χωρίς αμφιβολία, ο his master’s voice του Τζο Μπάιντεν και με τον αέρα αυτό υπερκεράζει σχεδόν όλους τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ. Άλλωστε, ο κ. Μπάιντεν το έχει αποδείξει περίτρανα, ότι έστω και φραστικά διαδηλώνει προνομιακά τη φιλία του προς όλους τους δυτικούς του συμμάχους, οι οποίοι βοηθούν με πολεμικό υλικό την Ουκρανία, ή ορθότερα υποστηρίζουν έμπρακτα τον μέχρι στιγμής ακήρυκτο πόλεμο των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας…

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ως συνδραμών τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, με την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, απέσπασε δημοσία τις ευχαριστίες όχι μόνον του Μπάιντεν, αλλά και των μελών του αμερικανικού Κογκρέσου στην πρόσφατη ομιλία του στις ΗΠΑ.

Σχεδόν όλοι μας ερμηνεύσαμε αυτές τις ευχαριστίες ως απόρροια της αμερικανικής διπλωματικής εθιμοτυπίας με τον επιπλέον δεσμευτικό χαρακτήρα του πρόσφατου ελληνοαμερικανικού συμφώνου συμμαχικής  αλληλεγγύης.

Όμως μάλλον διαψευστήκαμε διότι:

α) Η θρασύδειλη ηγετική τριανδρία της σημερινής Τουρκίας, Ερντογάν-Τσαβούσογλου-Ακάρ (υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας), την επόμενη κιόλας της αποθέωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο, έδωσαν εντολή στις αεροπορικές σφήκες της Τουρκίας, να παραβιάσουν τον εναέριο ελληνικό χώρο πάνω από την Αλεξανδρούπολη του νομού Έβρου.

β) Στα έντονα ελληνικά διαβήματα, οι υπουργοί μας Εξωτερικών και Άμυνας Νικ. Δένδιας και Νικ. Παναγιωτόπουλος, περιορίσθηκαν απλώς στην ενημέρωση του Σταίητ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ, για τις παραβιάσεις αυτές. Η αμερικανική απάντηση, είχε μάλλον… συμβουλευτικό χαρακτήρα «να τα βρουν μεταξύ τους οι γείτονες». Έτσι όμως τινάζεται στον αέρα η ελληνο-αμερικανική συμφωνία κοινής Άμυνας αλλά και όλη η θερμή ατμόσφαιρα ελληνο-αμερικανικής φιλίας, κατά την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Η αδιαφορία των ΗΠΑ

Η εμφανώς αδιάφορη εκ μέρους των ΗΠΑ αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, παραβιάζει τα υπεσχημένα για αμοιβαία ελληνο-αμερικανική συνδρομή. Διότι αυτό ακριβώς το αμυντικό κοινό Σύμφωνο Άμυνας θα έπρεπε να κινητοποιήσει πάραυτα τον αμυντικό μηχανισμό των ΗΠΑ σε άμεση συνδρομή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με:

– Ενσωμάτωση στην ελληνική πολεμική αεροπορία μόνιμης μοίρας αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών με αμερικανούς πιλότους, για τις αμέτρητες αναχαιτίσεις των εισβολών τουρκικών εξοπλισμένων μαχητικών αεροσκαφών.

– Λειτουργία αμερικανικού συστήματος καταγραφής με ραντάρ στις ελληνικές αεροπορικές μονάδες, των τουρκικών παραβιάσεων της εθνικής μας κυριαρχίας. Το σύστημα αυτό να ενσωματωθεί στους πύργους ελέγχων των ελληνικών πολεμικών αεροδρομίων.

– Προειδοποίηση από τον αμερικανο-νατοϊκό άξονα προς την Τουρκία του Ερντογάν, ότι η συνέχιση αυτής της τουρκικής επιθετικής τακτικής, θεμελιώνει σοβαρό και αδιαμφισβήτητο δικαίωμα, όχι μόνον του αμερικανο-νατοϊκού άξονα αλλά και των συμμαχικών ελληνικών δυνάμεων α) για αποβολή της Ερντογανικής Τουρκίας από τους κόλπους της Νατοϊκής Συμμαχίας και β) για τερματισμό της διαδικασίας για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με εμφανέστατη αγωνία και περίσκεψη οι έλληνες υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών Ν. Παναγιωτόπουλος και Ν. Δένδιας δέχονται τις απανωτές και αναπάντητες από τους «συμμάχους» μας του ΝΑΤΟ και τους «εταίρους» μας, χιλιάδες παραβιάσεις της εθνικής μας κυριαρχίας από την πολεμική αεροπορία της Τουρκίας. Και οι δύο τους επικαλούνται την εξ ύψους παρηγορίαν του Διεθνούς Δικαίου που τόσο η Τουρκία του Ερντογάν όσο και τα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελλών, ή το αγνοούν ή το περιφρονούν. Όμως σε καμία μα καμία περίπτωση δεν ετόλμησαν να προβούν σε απελάσεις των διπλωματικών συμβούλων εξωτερικών και άμυνας της τουρκικής Πρεσβείας και των τουρκικών Προξενείων. Η παθητική αυτή στάση τους εξισώνεται με σιωπηρή αποδοχή των εχθρικών εισβολών στον εναέριο χώρο μας.

Το χρέος της Ελλάδας

Εν ονόματι της υπεσχημένης ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας Άμυνας, η χώρα μας υποχρεώνεται ν’ απαιτεί ή μάλλον να αξιώνει τόσο από το αμερικανικό Πεντάγωνο και το αδελφό του ΝΑΤΟ, όσο και από την ΕΕ, την επιβολή κυρώσεων κατά της Ερντογανικής ασυδοσίας, του γεωπολιτικού νεο-οθωμανικού ιμπεριαλισμού. Διαφορετικά τα χειροκροτήματα στο αμερικανικό Κογκρέσο θα παραμένουν εσαεί «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…».

Τέλος, οι υπουργοί μας, επί των εξωτερικών και της Άμυνας κύριοι Δένδιας και Παναγιωτόπουλος νομιμοποιούνται ν’ αξιώσουν τόσο από τον κύριο Τζο Μπάιντεν, όσο και από τους αμερικανούς ομολόγους τους αντιστοίχως Άντονι Μπλίνκεν και Λόιντ Όστιν, την δωρεάν προμήθεια στην Ελλάδα των μαχητικών αεροσκαφών της F35. Και αυτό ως ένδειξη σεβασμού των ΗΠΑ σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που με αιματηρές οικονομικές θυσίες προασπίζει την κυριαρχία της ΕΕ στον διαρκώς απειλούμενο από την τυχοδιωκτική επιθετική συμπεριφορά της Ερντογανικής Τουρκίας χώρο της ανατολικής Μεσογείου και της ΝΑ Ευρώπης.

Διαφορετικά, η χώρα μας θα συμπεριφέρεται ως ο άβουλος σύμμαχος «με την τσέπη πάντα αδειανή αλλά την καρδιά γεμάτη», σύμφωνα με τη λαϊκή μας μούσα.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024