Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φλόριντα: Δεν τον άφησαν να πει την λέξη «γκέι» στην ομιλία αποφοίτησής του

Φλόριντα: Δεν τον άφησαν να πει την λέξη «γκέι» στην ομιλία αποφοίτησής του

«Ήταν απαίσιο», είπε ο Zander Moricz.

Ο Zander Moricz αποφοιτά σε δύο μέρες και εύχεται να περνούσε την καλύτερη στιγμή της ζωής του. Ο 18χρονος φοιτητής από τη Φλόριντα αποφοίτησε πρώτος από την τάξη του και πρόκειται να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ το φθινόπωρο. Την Κυριακή, θα εκφωνήσει την εναρκτήρια ομιλία σε άλλους απόφοιτους στο Pine View School στο προάστιο Τάμπα του Osprey ως πρόεδρος του μαθητικού συλλόγου. Η αποφοίτησή του θα έπρεπε να ήταν το πιο όμορφο όνειρο, το αποκορύφωμα όλων όσων εργαζόταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Αντίθετα, ο Moricz είπε ότι ήταν η πιο άθλια εβδομάδα ολόκληρης της ζωής του. «Ήταν απαίσια», είπε στο VICE. «Αυτή είναι η τελευταία μου εβδομάδα στο σχολείο και δεν το έχω σκεφτεί ούτε μια φορά».

Ο Moricz έγινε το επίκεντρο της προσοχής των εθνικών μέσων ενημέρωσης μετά από μια σειρά viral tweets στις 9 Μαΐου, στα οποία ισχυρίστηκε ότι το σχολείο του τον ενημέρωσε ότι δεν θα του επιτρεπόταν να συζητήσει την ΛΟΑΤΚΙ ταυτότητά του στην ομιλία. Ο Moricz είναι κύριος ενάγων σε μια ομοσπονδιακή αγωγή εναντίον ενός νόμου της Φλόριντα που αναφέρεται από τους αντιπάλους ως νόμος «Don’t Say Gay» και είπε στις αναρτήσεις ότι ο διευθυντής του, Stephen Covert, του είπε ότι η διοίκηση ήταν έτοιμη να τον λογοκρίνει τερματίστε την ομιλία μου και σταματήστε την τελετή αν αναφερόταν στον ακτιβισμό του.

«Είμαι ο πρώτος ανοιχτά γκέι πρόεδρος τάξης στην ιστορία του σχολείου μου», έγραψε στο tweet. «Αυτή η λογοκρισία φαίνεται να δείχνει ότι θέλουν να είμαι ο τελευταίος».

Όταν επικοινώνησε με το VICE, ένας εκπρόσωπος του Pine View School απάντησε εκ μέρους του διευθυντή με μια έτοιμη δήλωση επιβεβαιώνοντας ότι το σχολείο υποστηρίζει «την απίστευτη ποικιλομορφία στη σκέψη, τις πεποιθήσεις και το υπόβαθρο στο σχολείο μας» και «τη μοναδικότητα του κάθε μαθητή».

Στα tweet του, ο Moricz ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που το Pine View School τον απείλησε για την υπεράσπισή του για λογαριασμό της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Πριν ο Κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις υπογράψει το επίμαχο νομοσχέδιο τον Μάρτιο, οργάνωσε μια αποχώρηση των συμφοιτητών κατά της νομοθεσίας. Υποστήριξε στα tweets ότι η διοίκηση έσκισε φυλλάδια που διαφήμιζαν την εκδήλωση «από τους τοίχους και μου είπε να σταματήσω τη διαμαρτυρία».

«Είπαν ότι θα έστελναν την ασφάλεια του σχολείου αν δεν υπάκουγα», έγραψε τότε. «Αποχωρήσαμε ούτως ή άλλως και έγινε η μεγαλύτερη διαμαρτυρία. Δεν θα ενδώσω σε απειλές και δεν θα σιωπήσω».

Η άρνησή του να λογοκριθεί από το σχολείο του είχε καταστροφικές συνέπειες, είπε ο Moricz. Μετά την απεργία «Don’t Say Gay», έγινε στόχος απειλών θανάτου και άγνωστοι εμφανίστηκαν στους χώρους εργασίας των γονιών του αναζητώντας τον. Δεν βγαίνει πλέον δημόσια μόνος του και το σχολείο του έπρεπε να αυξήσει την ασφάλεια τόσο στην πανεπιστημιούπολη όσο και στην τελετή αποφοίτησης, σε περίπτωση που κλιμακωθεί η απειλή βίας.

Ενώ πολλοί από τους συμμαθητές του τον υποστήριξαν, ο Moricz είπε ότι άλλοι έχουν αντιμετωπίζει προβλήματα με την κατάσταση. Είπε ότι το να είναι τόσοι πολλοί από τους συνομηλίκους του θυμωμένοι μαζί του επειδή υπερασπίζεται τα πολιτικά του δικαιώματα είναι «εξαντλητικό και απανθρωπιστικό».

Οι δικηγόροι του Moricz είπαν ότι η εντολή για φίμωση από το σχολείο του είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του γιατί πιστεύουν ότι ο νόμος της Φλόριντα «Don’t Say Gay» είναι τόσο επιβλαβής. Επίσημα γνωστό ως Parental Rights in Education Act, το House Bill 1557 απαγορεύει στους δασκάλους και στο άλλο σχολικό προσωπικό να ασχολούνται με θέματα που σχετίζονται με «σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου» στις τάξεις K–3. Ωστόσο, κρίσιμα, το HB 1557 δεν σταματά εκεί: Επίσης ορίζει ότι οι συζητήσεις σχετικά με την ταυτότητα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων πρέπει να είναι «κατάλληλες για την ηλικία» για όλους τους μαθητές K-12 χωρίς να ορίζεται τι μπορεί να αποτελεί προσβλητικό υλικό.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024