Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Keep Κήπινγκ: Ένας πλήρης οδηγός για να απογειώσεις τον κήπο ή το μπαλκόνι σου χωρίς να ξοδέψεις πολλά

Keep Κήπινγκ: Ένας πλήρης οδηγός για να απογειώσεις τον κήπο ή το μπαλκόνι σου χωρίς να ξοδέψεις πολλά

Δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις; Συγκεντρώσαμε όσα θα χρειαστείς για να φέρεις τις διακοπές στο σπίτι.

Τι είναι αυτό που τον χειμώνα το ξεχνάμε, την άνοιξη το περιποιούμαστε και το καλοκαίρι το απολαμβάνουμε; Οι κήποι και τα μπαλκόνια μας επί έξι (ή και περισσότερους) μήνες τον χρόνο μάς προσφέρουν μια πολύτιμη «ανάσα», τόσο από τον καύσωνα όσο και από την κλεισούρα του προηγούμενου διαστήματος. Αξίζει, λοιπόν, να τους φερθούμε κι εμείς με τον καλύτερο τρόπο.

Αν έχεις μπει κι εσύ σε mood αναβάθμισης των εξωτερικών χώρων του σπιτιού σου και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, συμπάσχουμε. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να βοηθήσουμε, δημιουργώντας έναν χρήσιμο οδηγό με όλα τα απαραίτητα – και πολλά από τα επιθυμητά – για να αποκτήσεις τον κήπο ή το μπαλκόνι των ονείρων σου.

Κι επειδή ξέρουμε ότι πέρα από την πρόθεση, ρόλο παίζει και το budget, επιλέξαμε προϊόντα από την ατέλειωτη ποικιλία του shopflix.gr, που πέρα από τις σταθερά συμφέρουσες τιμές του, αυτές τις ημέρες «τρέχει» και πολύ δυνατές προσφορές σε είδη κήπου. Πάμε, λοιπόν!

Κωδικός: Άνεση

Ξέρουμε ότι αυτό που σε απασχολεί περισσότερο είναι η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για καλοκαιρινές μαζώξεις – επομένως, ακριβώς από αυτό λέμε και να ξεκινήσουμε.

Αν θες να μετατρέψεις τον κήπο ή το μπαλκόνι σου σε beach bar χωρίς… την παραλία, όλα αρχίζουν από την επιλογή των κατάλληλων επίπλων. Όσο μεγαλύτερος είναι ο χώρος που έχεις στη διάθεσή σου, τόσο περισσότερες και οι επιλογές σου σε σαλόνι ή τραπεζαρία εξωτερικού χώρου.

Θα προτιμήσεις την – μικρή στο μάτι και μεγάλη στην άνεση – τραπεζαρία κήπου Ganymede ή το σετ τραπεζαρίας Pakoworld Laura από φυσικό ρατάν, που μπορεί να χωρέσει ακόμη και τα κυριακάτικα τραπέζια σου; Και τα δυο, μαζί με αμέτρητα ακόμη είδη κήπου, είναι σε έκπτωση – επομένως, η επιλογή θα εξαρτηθεί καθαρά από τις ανάγκες σου.

Διάλεξε το σετ που σου ταιριάζει.

Επόμενο αντικείμενο-κλειδί, το σκίαστρο ή η τέντα που θα σου επιτρέψει να χαίρεσαι το μπαλκόνι ή τον κήπο σου κυριολεκτικά από το πρωί ως το βράδυ, ρίχνοντας τη θερμοκρασία και προστατεύοντας τα έπιπλά σου από τις φθορές που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία. Και πάλι, εσύ έχεις τον τελευταίο λόγο. Εμείς πάντως λατρέψαμε το ανάλαφρο ανθρακί σκίαστρο στρατιωτικού τύπου, που και επιτρέπει στο φως να το διαπερνά όσο χρειάζεται για να δημιουργήσει ατμόσφαιρα διακοπών, και προσφέρει άφθονη ανακουφιστική σκιά, και διατίθεται με 75% (!) έκπτωση.

Βρες το δικό σου σκίαστρο.

Θέλεις κι άλλες προσωπικές πινελιές; Στο shopflix.gr θα βρεις αυτό που ψάχνεις, από τους πιο αληθοφανείς συνθετικούς χλοοτάπητες, μέχρι είδη περίφραξης και εντυπωσιακά σιντριβάνια – για να απογειώσεις και το καλό σου φενγκ σούι.

Τα παιδία παίζει

Αν έχεις παιδιά, αξίζει να συμπληρώσεις τον κήπο σου με μια έκπληξη που θα τα ξετρελάνει – και θα τα ενθαρρύνει να αφήσουν το tablet για χάρη της άσκησης. Πατροπαράδοτη κούνια, χρωματιστή μπαλοπισίνα ή ένα εντυπωσιακό τραμπολίνο σε σούπερ τιμή;

Το τελευταίο μπορεί να σηκώσει βάρος έως και 150 κιλά – και σου εγγυώμαστε ότι θα το τιμήσετε δεόντως και οι ενήλικες, αφού συνδυάζει τη διασκέδαση με τη γυμναστική.

Βρες το παιχνίδι κήπου που ταιριάζει στην οικογένειά σου.

Φτιάξε ατμόσφαιρα

Επιδαπέδια, επιτοίχια ή καρφωτά φωτιστικά; Οι επιλογές σου για να δημιουργήσεις το απόλυτο mood είναι και πάλι ατέλειωτες. Γιατί να μην προτιμήσεις ένα ηλιακό φωτιστικό, που και τον λογαριασμό του ρεύματος ρίχνει και περιβαλλοντική συνείδηση διαθέτει;

Εμείς λατρέψαμε τα κρεμαστά ηλιακά φαναράκια της Grundig με τα όμορφα παστέλ χρώματα που δημιουργούν ατμόσφαιρα πάρτι κάθε βράδυ – και συμβαίνει να διατίθενται στη μισή τιμή.

Διάλεξε τα ιδανικά φώτα για τον κήπο ή το μπαλκόνι σου.

Ο επίμονος κηπουρός

Ακόμη και το ομορφότερο μπαλκόνι είναι ανολοκλήρωτο χωρίς να πρασινίσει – και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο στην περίπτωση των κήπων. Αντί να προμηθευτείς έτοιμα φυτά, αξίζει να ξεκινήσεις από τη φύτευση σπόρων. Εκτός από τη μείωση του κόστους, η εμπειρία του να παρακολουθείς την ανάπτυξή τους από την αρχή δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Αν θέλεις ένα χρήσιμο tip, για να μην χαθείς στην τεράστια ποικιλία του shopflix.gr σε σπόρους και βολβούς, προτείνουμε να ξεκινήσεις επιλέγοντας τι είδους φυτά θα ήθελες να απολαμβάνεις στους εξωτερικούς σου χώρους. Μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου mini περιβόλι, με ντομάτες, ρίγανη, πράσο και πιπεριές ή να προτιμήσεις λουλούδια όπως η λεβάντα, τα σκυλάκια και τα μη σε λησμονεί.

Δεν τελειώσαμε. Για να προσφέρεις στα φυτά σου – μικρά ή ανεπτυγμένα – τις ιδανικές συνθήκες, θα πρέπει να εξοπλιστείς και με χώμα, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες σου (άλλες συνθήκες θέλουν τα κακτάκια σου και άλλες η λεμονιά σου), αλλά και λίπασμα και ζιζανιοκτόνα, για να είσαι σίγουρος ότι τίποτα δεν θα απειλήσει τη σοδειά σου.

Σχεδίασε τον κήπο των ονείρων σου.

Πότισε και τη γλάστρα

Ακόμη και ο πλέον αρχάριος κηπουρός μπορεί να εκτιμήσει την αξία της σωστής γλάστρας – αλλά και ενός κασπώ υψηλής αισθητικής. Η πρώτη θα αναλάβει να προσφέρει στο φυτό σου τα κατάλληλα επίπεδα αποστράγγισης, ενώ το δεύτερο θα αναδείξει την ομορφιά του φυλλώματος και των λουλουδιών του.

Αν ο κήπος ή το μπαλκόνι σου απλώνεται σε λίγα τετραγωνικά, συστήνουμε ανεπιφύλακτα μια βάση για λουλούδια και γλάστρες όπως η παραπάνω, που θα σου δώσει άφθονο επιπλέον χώρο για τα αγαπημένα σου φυτά. Πέρα από την καλαίσθητη και στιβαρή ξύλινη κατασκευή της, δεν σου κρύβουμε ότι εκτιμήσαμε το γεγονός ότι διατίθεται με 50% έκπτωση.

Αγόρασε το κατάλληλο «σπίτι» για τα φυτά σου.

Ένας κανόνας της κηπουρικής λέει ότι όσο μεγαλώνει η εμπειρία σου, τόσο αυξάνονται και οι ανάγκες σου. Αν νιώθεις ότι η αποθήκη σου χαρακτηρίζεται από σοβαρές ελλείψεις, είναι σίγουρα η κατάλληλη εποχή για να περιπλανηθείς στα αμέτρητα μηχανήματα και εργαλεία κήπου του shopflix.gr. Από εργαλεία χειρός – αναγκαία ακόμη και για κηπουρική εσωτερικού χώρου – μέχρι χλοοκοπτικά, αντλίες, μηχανήματα κοπής ξύλων, ψεκαστικά κήπου και μηχανήματα καθαρισμού κήπου, θα βρεις ό,τι ψάχνεις σε εξαιρετικές προσφορές.

Εξοπλίσου πλήρως.

Back to the basics

Τα αφήσαμε για το τέλος, γιατί είναι λιγότερο γοητευτικά από μια εντυπωσιακή τραπεζαρία – τουλάχιστον μέχρι να χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσεις. Στην πραγματικότητα, τα μηχανήματα που θα κρατήσουν τον κήπο σου υγιή και καθαρό, γλιτώνοντάς σε από τον πολύ κόπο, είναι η πιο πολύτιμη επένδυση που μπορείς να κάνεις.

Για αρχή, προμηθεύσου ένα μεγάλο και ανθεκτικό λάστιχο ποτίσματος και, αν θες τη γνώμη μας, συνέχισε με ένα πλυστικό μηχάνημα υψηλής πίεσης, που θα απλοποιήσει όσο δεν φαντάζεσαι το καθάρισμα του κήπου και της βεράντας. Το σημαντικότερο: επένδυσε σε έναν ποιοτικό προγραμματιστή ποτίσματος, όπως αυτόν της Kärcher, ώστε να μην χρειάζεται να ψάχνεις άτομο να σου ποτίζει τα λουλούδια όταν – επιτέλους – πας διακοπές. Θα ποτίζει ακριβώς την ώρα που θέλεις και ακριβώς για όσο θέλεις, ενώ διαθέτει και λειτουργία παύσης για να απενεργοποιείται εύκολα όταν, για παράδειγμα, κάνεις πάρτι στον κήπο.

Ξεκίνα από τα βασικά.

Διώξε τους ανεπιθύμητους

Κάποιοι επισκέπτες μας φτιάχνουν τις νύχτες. Άλλοι πάλι – ιδίως όσοι τυχαίνει να είναι φτερωτοί και εξοπλισμένοι με κεντρί ή προβοσκίδα – έχουν την τάση να μας τις χαλάνε. Όμως με τις κατάλληλες προμήθειες, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι στην αυλή σου θα δίνουν το «παρών» μόνο οι πρώτοι.

Από τα κλασικά κεριά citronella και το πατροπαράδοτο φιδάκι, μέχρι συσκευές εντομοαπωθητικών που λειτουργούν με φως ή με μαλακές λεπίδες, όπως η οικολογική μυγοσκοτώστρα της InnovaGoods, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να ξεφορτωθείς τα ενοχλητικά έντομα.

Δες τους όλους.

Βρήκες αυτό που έψαχνες; Αν έλειπε από τον οδηγό μας, μπορούμε να σε διαβεβαιώσουμε ότι δεν ισχύει το ίδιο και για το shopflix.gr, που όπως θα διαπιστώσεις και μόνος σου έχει δημιουργήσει μια τεράστια συλλογή ειδών κήπου και βεράντας, πολλά εκ των οποίων διατίθενται σε πολύ μεγάλες προσφορές. Κι αν βιάζεσαι να μεταμορφώσεις τους εξωτερικούς σου χώρους, έχουμε (κι άλλα) καλά νέα: χάρη στην αποκλειστική συνεργασία της πλατφόρμας με την Courier Center, η παραγγελία σου θα φτάσει άμεσα στην πόρτα σου, σε όποιο μέρος της Ελλάδας κι αν βρίσκεσαι.

Sports in

Σοκ με Νικολοπούλου στον Ολυμπιακό: Υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού

Μεγάλο πλήγμα για γυναικεία ομάδα μπάσκετ ου Ολυμπιακού, καθώς η αρχηγός των ερυθρόλευκων υπέστη σημαντικό τραυματισμό στο γόνατο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024