Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ θα χρειαζόταν «15 ή 20 χρόνια»

Γαλλία: Η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ θα χρειαζόταν «15 ή 20 χρόνια»

«Δεν θέλουμε να πουλάμε ψευδαισθήσεις στην Ουκρανία» λέει η Γαλλία

Η προσπάθεια της Ουκρανίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρειαζόταν τουλάχιστον «15 ή 20 χρόνια» για να ολοκληρωθεί, δήλωσε την Κυριακή ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμέν Μπον, προωθώντας παράλληλα την εναλλακτική πρόταση του προέδρου Μακρόν για δημιουργία μιας νέας «ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας» συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.

«Αν λέμε ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε 6 μήνες, ένα χρόνο, δύο χρόνια, λέμε ψέματα. Δεν είναι αλήθεια», είπε ο Μπον στον ραδιοφωνικό σταθμό της εβραϊκής κοινότητας Radio J. «Πιθανότατα είναι ίσως 15 ή 20 χρόνια. Ό,τι και να γίνει, είναι πολύ μεγάλο διάστημα», πρόσθεσε.

«Χρειάζεται πολύς χρόνος και δεν θέλω να πουλάμε ψευδαισθήσεις και ψέματα. Αν πούμε στους Ουκρανούς «καλώς ήρθατε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν διαβάσατε πλήρως το συμβόλαιο, η υποσημείωση λέει: θα είναι σε 15 χρόνια», τότε νομίζω ότι διαμορφώνουμε το έδαφος για την απογοήτευση μιας ολόκληρης γενιάς Ουκρανών», είπε ο Μπον.

Η εναλλακτική Μακρόν και το «όχι» από Ζελένσκι

Ο Γάλλος υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι η πρόσφατη πρόταση του Μακρόν για τη δημιουργία μιας νέας ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας εκτός ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, «δεν αποτελεί εναλλακτική λύση» σε οποιαδήποτε ένταξη στην ΕΕ για την Ουκρανία και «δεν εμπόδισε τη μελλοντική της ένταξη στην ΕΕ».

«Είναι ένα συμπληρωματικό έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο μπορεί να προσφέρει ένα συγκεκριμένο πολιτικό έργο σε χώρες που δεν βρίσκονται στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά θέλουν να έρθουν πιο κοντά στην Ένωση», είπε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι είπε σε ομιλία του το Σάββατο, ότι οποιαδήποτε εναλλακτική λύση στην προσπάθεια της Ουκρανίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν ένας «συμβιβασμός» με τη Ρωσία, ως απάντηση στο σχέδιο που πρότεινε ο Μακρόν.

Ο Μπον τόνισε ότι «κάθε ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ας είμαστε ειλικρινείς, απαιτεί χρόνο». «Και ενώ περιμένουμε αυτήν την ένταξη, δεν μπορούμε απλά να πούμε «είναι αυτό ή τίποτα», πρόσθεσε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024