Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Ανταλλαγή μαχητών του Αζόφ με τον φιλορώσο Μεντβέτσουκ εξετάζει η Μόσχα

Ουκρανία: Ανταλλαγή μαχητών του Αζόφ με τον φιλορώσο Μεντβέτσουκ εξετάζει η Μόσχα

Ο φιλορώσος Ουκρανός πολιτικός και κουμπάρος του Πούτιν, Μεντβέτσουκ βρίσκεται συνελήφθη στα μέσα Απριλίου

Η Ρωσία θα εξετάσει την πιθανότητα να προχωρήσει στην ανταλλαγή των αιχμάλωτων μαχητών του ουκρανικού τάγματος του Αζόφ με τον Βίκτορ Μεντβέτσουκ, τον Ουκρανό πολιτικό και επιχειρηματία που πρόσκειται στον Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής Λεονίντ Σλούτσκι, που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις εκ μέρους της Μόσχας.

«Θα εξετάσουμε το ζήτημα» είπε ο Σλούτσκι, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti, όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό.

Από την πόλη Ντονέτσκ όπου βρίσκεται, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ο Ρώσος βουλευτής διευκρίνισε ότι η πρόταση μιας τέτοιας ανταλλαγής θα μεταφερθεί στη Μόσχα «από εκείνους που έχουν το δικαίωμα».

Ο 67χρονος Βίκτορ Μεντβέτσουκ συνελήφθη στα μέσα Απριλίου στην Ουκρανία. Είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό από τον Μάιο του 2021, αφού κατηγορήθηκε για «εσχάτη προδοσία» και για «απόπειρα λεηλασίας των φυσικών πόρων της Κριμαίας», της χερσονήσου που προσάρτησε η Ρωσία το 2014.

Σε δίκη το τάγμα Αζόφ

Την Παρασκευή ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι παραδόθηκαν και οι τελευταίοι μαχητές που υπερασπίζονταν τη Μαριούπολη και είχαν οχυρωθεί για εβδομάδες στο χαλυβουργείο του Αζοφστάλ. Μεταξύ αυτών είναι και μέλη του τάγματος Αζόφ, μιας μονάδας που το Κρεμλίνο την χαρακτηρίζει «νεοναζιστική». Το Κίεβο ελπίζει να ανταλλάξει τους μαχητές αυτούς με Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου.

Στις 26 Μαΐου το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας θα εξετάσει το αίτημα να χαρακτηριστεί «τρομοκρατική οργάνωση» το τάγμα Αζόφ, κάτι που θα μπορούσε να περιπλέξει την ανταλλαγή των αιχμαλώτων.

Ο ηγέτης των αυτονομιστών του Ντονέτσκ Ντένις Πουσίλιν, είπε σήμερα ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες που υπερασπίστηκαν το Αζοφστάλ και παραδόθηκαν θα πρέπει να δικαστούν. «Θεωρώ ότι το δικαστήριο είναι αναπόφευκτο: η δικαιοσύνη πρέπει να θριαμβεύσει» είπε ο Πουσίλιν, στην ίδια συνέντευξη Τύπου όπου μίλησε και ο Λεονίντ Σλούτσκι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024