Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνοτουρκικά: Νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο - Τέσσερις στο FIR Αθηνών

Ελληνοτουρκικά: Νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο – Τέσσερις στο FIR Αθηνών

Συνολικά σημειώθηκαν 16 παραβιάσεις σε Βόρειο, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο

Συνεχίζουν οι προκλήσεις από την Τουρκία, μετά την παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου από μαχητικά που έφτασαν 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη.

Νέες παραβιάσεις σημειώθηκαν σήμερα στον ελληνικό εναέριο χώρο από 2 τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Συνολικά, σημειώθηκαν 16 παραβιάσεις σε Βόρειο, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από τα drones, ενώ έγιναν και 4 παραβάσεις στο FIR Αθηνών.

Σχετικά με τις ενέργειες της Τουρκία στο ΝΑΤΟ, το ελληνικό ΥΠΕΞ απάντησε: «Η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, με τις ενέργειές της, υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, καθώς και τη συνοχή του ΝΑΤΟ σε μία κρίσιμη συγκυρία.»

Στο μεταξύ στα Βαρώσια προχωρούν οι εργασίες για το περαιτέρω άνοιγμα της παραλίας στην Αμμόχωστο προς εμπορική εκμετάλλευση, μια κίνηση την οποία καταδίκασε το ελληνικό ΥΠΕΞ.

«Καταδικάζουμε τις μονομερείς και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, οι οποίες αποτελούν μια ακόμα παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας 550 και 789. Δημιουργώντας νέα τετελεσμένα στο έδαφος, οι ενέργειες αυτές, απομακρύνουν ακόμα περισσότερο την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού στην βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας», τονίζεται.

Συνομιλίες Ερντογάν με Φινλανδία, Σουηδία και ΝΑΤΟ

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αντιτίθεται στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, είχε σήμερα μια σειρά από συνομιλίες για να διατυπώσει τις ενστάσεις του.

Παράλληλα, συνεχίζει να κατηγορεί τις δύο χώρες ότι υποθάλπουν πρόσωπα που συνδέονται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) και κάλεσε τη Σουηδία «να βάλει τέλος στην πολιτική και οικονομική της υποστήριξη και στις παραδόσεις όπλων σε τρομοκρατικές οργανώσεις».

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης στον Φινλανδό ομόλογό του Σάουλι Νιινίστο σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ότι δεν είναι στο πνεύμα της Συμμαχίας να αγνοεί τις τρομοκρατικές οργανώσεις που συνιστούν απειλή για μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ .

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024