Την Αλβανία επισκέπτεται η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, από τις 22 έως τις 25 Μαΐου, για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού της Αλβανίας, επαφές με την Αρχιεπισκοπή της Αλβανίας και συναντήσεις με την Ομογένεια.
Στα Τίρανα, η Λίνα Μενδώνη θα έχει συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού της Αλβανίας Elva Margariti.
Οι δύο πλευρές θα υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς και κατόπιν θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου.
Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, θα παραστεί, επίσης, στην εναρκτήρια εκδήλωση των Ελληνικών Εβδομάδων.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της θα έχει συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, και με τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ.κ. Δημήτριο.
Επίσης, κατά τη μετάβασή της σε μειονοτικά χωριά της Βορείου Ηπείρου θα έχει επαφές με παράγοντες της Ομογένειας, αλλά και θα επισκεφθεί μείζονος ενδιαφέροντος αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59