Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για αυτό ο Ολυμπιακός δεν έκανε φάουλ στην τελευταία επίθεση…

Για αυτό ο Ολυμπιακός δεν έκανε φάουλ στην τελευταία επίθεση…

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας απάντησε στο μεγάλο ερώτημα για την τελευταία επίθεση του ημιτελικού με την Εφές και εξήγησε γιατί δεν έκανε φάουλ στον Μίσιτς.

Ο Ολυμπιακός μετά από ένα σπουδαίο παιχνίδι με την Εφές στον ημιτελικό του Βελιγραδίου γνώρισε την ήττα με 77-74 και έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό του Final Four.

Οι ερυθρόλευκοι κατέθεσαν και την ψυχή τους για ακόμη μια φορά, επέστρεψαν από το -11, ισοφάρισαν 19.5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Όμως ο Βασίλιε Μίσιτς δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και με ένα απίθανο buzzer-beater τρίποντο στο φινάλε, με τον Σάσα Βεζένκοφ κρεμασμένο πάνω του, «ξέρανε» τους Πειραιώτες και έστειλε τους Τούρκους στον τελικό του Σαββάτου κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η απογοήτευση στις εξέδρες, αλλά και στο παρκέ ήταν μεγάλη, κυρίως για τον τρόπο που ήρθε η ήττα από τον Σέρβο παιχταρά, ενώ μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού η μεγάλη κουβέντα που άνοιξε ήταν αν ο Ολυμπιακός έπραξε σωστά που έπαιξε άμυνα στην τελευταία επίθεση της Εφές, αντί να κάνει φάουλ στον Μίσιτς, να τον στείλει στη γραμμή των βολών και να έχει εκείνος την τελευταία κατοχή και την κατάσταση στα χέρια του.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποφάσισε να εμπιστευτεί την άμυνα της ομάδας του, που ουσιαστικά ήταν αυτή που τον έφερε τόσο μέχρι το Final Four, αλλά τον επανέφερε και στο παιχνίδι. Και αντικειμενικά η άμυνα λειτούργησε σωστά, όμως ο Μίσιτς είναι μεγάλος παίκτης και έβαλε ένα τεράστιο σουτ.

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός απάντησε και στο μεγάλο ερώτημα που πλανάται μετά τον χαμένο τελικό για την τελευταία φάση που έφερε και τον αποκλεισμό τελικά του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, ο Μπαρτζώκας επέλεξε να παίξει άμυνα για αρκετούς λόγους. Ο πρώτος ήταν η εμπιστοσύνη στους παίκτες του, ενώ ταυτόχρονα γνωρίζοντας ότι ο Ντάνστον είχε αποβληθεί και ο Σίνγκλετον είχε 4 φάουλ, αν το ματς πήγαινε στην παράταση, ο Ολυμπιακός θα είχε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει.

Την ίδια ώρα, θα υπήρχε μια τελείως διαφορετική συζήτηση, αν ο Ολυμπιακός έκανε φάουλ στον Μίσιτς και είχε την τελευταία επίθεση. Ειδικά αν ο Σέρβος ευστοχούσε στις βολές και οι Πειραιώτες δεν κατάφερναν να σκοράρουν στην επίθεση.

Σε αυτή την υποθετική συζήτηση και πάλι στο τέλος του ματς αν ο Ολυμπιακός δεν τα είχε καταφέρει, ο Μπαρτζώκας θα δεχόταν κριτική γιατί δεν έπαιξε άμυνα στα τελευταία δευτερόλεπτα και προτίμησε το φάουλ. Τα πάντα καλώς ή κακώς κρίνονται εκ του αποτελέσματος και αυτό δείχνει ότι ο Ολυμπιακός στο τελευταίο δεκάλεπτο γύρισε στο ματς με την άμυνα του, αφού δέχτηκε μόνο πόντους από βολές, το μεγάλο σουτ του Μίσιτς και ένα λέι απ του Λάρκιν.

Είναι λογικό λοιπόν ο Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του να επέλεξαν την καθαρή άμυνα. Μια άμυνα που έκανε τη δουλειά της και στην τελευταία επίθεση, απλά σε αυτή την περίπτωση μίλησε η μεγάλη ποιότητα του Μίσιτς, που με το «τρελό» αυτό σουτ έστειλε την Εφές στον τρίτο σερί τελικό της Euroleague και στο κυνήγι της back to back κατάκτησης…

Sports in

Η Φενέρ και τι συμφέρει τον Ολυμπιακό…

Ο βασικός στόχος των «καναρινιών», το πρόγραμμά τους μέχρι την διπλή μάχη με τον Θρύλο και τα παιχνίδια με Γαλατά και Καραγκιουμρούκ, που καλό για τον Ολυμπιακό θα είναι να μην μετατεθεί κανένα από τα δυο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024