Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes Vision AMG: Ηλεκτρικό όραμα ισχύος

Mercedes Vision AMG: Ηλεκτρικό όραμα ισχύος

O εσωτερικός βελτιωτικός οίκος των Γερμανών αποτυπώνει το όραμα του για τις επιδόσεις στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο

Πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η πρόσφατη ΕQXX, η AMG δίνει το στίγμα των επιδόσεων στο ηλεκτροκίνητο μέλλον, παρουσιάζοντας ένα αεροδυναμικό τετράθυρο supercar με αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογία.

Όπως ισχύει και για τις διαφορές που χωρίζουν συνήθως τις Mercedes από τις εκδόσεις AMG, το AMG Vision Concept διαθέτει μια διαφορετική γρίλια σε σχέση με το EQXX η οποία διαθέτει κάθετα στοιχεία όπως συνηθίζει το Affalterbach αν και προφανώς στην προκειμένη περίπτωση είναι κλειστή προς όφελος της αεροδυναμικής.

Το ίδιο ισχύει και για τους τροχούς των 22 ιντσών που υπακούουν στο αεροδυναμικό σκεπτικό ενώ με την ίδια ακριβώς λογική οι εξωτερικοί καθρέπτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες.

Το επιβλητικό πρωτότυπο δανείζεται τους χρωματισμούς του μονοθεσίου της Mercedes στην F1 όπως υποδηλώνει η πράσινη γραμμή στα κατώτερα πλευρικά τμήματα και οι αντίστοιχες αποχρώσεις του αεροδυναμικού διαχύτη. Στα σχεδιαστικά στοιχεία που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται και τα φωτιστικά σώματα τα οποία υιοθετούν το… αστρικό μοτίβο του εμβλήματος της  Mercedes-Benz.

Στην αθέατη πλευρά του μοντέλου βρίσκεται μια νέα αρχιτεκτονική, σχεδιασμένη εξαρχής με το σκεπτικό να υπηρετεί το δίπτυχο της ηλεκτροκίνησης και των επιδόσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η AMG.EA όπως ονομάζεται η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί εξολοκλήρου από την AMG.

Προς το παρόν η γερμανική φίρμα δεν δημοσιοποιεί στοιχεία που να αφορούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρωτοτύπου ωστόσο με βάση τις ομοιότητες με την EQXX, η αρχιτεκτονική θα φιλοξενεί μια αντίστοιχης απόδοσης μπαταρία (100 kWh) η οποία στην περίπτωση του EQXX, πέτυχε το ρεκόρ αυτονομίας των 1.008 χλμ. Βέβαια με δεδομένο τον προσανατολισμό επιδόσεων, το AMG Vision μπορεί να μην προσφέρει το ακριβές αντίστοιχο μέγεθος χωρίς να σημαίνει ότι οι δυνητικές επιδόσεις του δεν θα είναι εξίσου εντυπωσιακές σε ό,τι αφορά το μέτωπο της αυτονομίας.

Αν και η Mercedes-AMG δεν δίνει διευκρινίσεις για τα χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού συνόλου, το επικρατέστερο σενάριο είναι AMG Vision να αξιοποιεί ίδιας τεχνολογίας κινητήρες με το EQXX και εν προκειμένω, Radial Flux όπου η «ροή» του μαγνητικού πεδίου γίνεται ακτινωτά σε σχέση με τον άξονα περιστροφής. Σε ό,τι αφορά την ισχύ αν και δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσφερόμενη ισχύς αγγίζει τους 1.000 ίππους.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024