Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ελένη Τοπαλούδη: Εξοργισμένος ο πατέρας της - «Ζούμε το θέατρο του παραλόγου σε κάθε ειδεχθές έγκλημα»

Ελένη Τοπαλούδη: Εξοργισμένος ο πατέρας της – «Ζούμε το θέατρο του παραλόγου σε κάθε ειδεχθές έγκλημα»

Ο Γιάννης Τοπαλούδη, πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης, μίλησε για τις γυναικοκτονίες, μία μέρα πριν την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

Αύριο Παρασκευή θα γίνει γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου για την τραγική υπόθεση της δολοφονίας και του βιασμού της Ελένης Τοπαλούδη, με τον πατέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας να μιλάει για τις γυναιοκοκτονίες και πώς αυτές τιμωρούνται στην Ελλάδα.

Οι ποινές που επιβάλλονται στους δράστες δεν εκτίονται στο έπακρο αλλά, στην πράξη, είναι σημαντικά μικρότερες, κατήγγειλε ο Γιάννης Τοπαλούδης στην ΕΡΤ.

«Οποιοσδήποτε κάνει εγκλήματα κατά συρροή, δυστυχώς αυτό που θα εκτίσει θα είναι μόνο η ποινή των ισοβίων. Και πάλι θα έχει τη δυνατότητα στα είκοσι χρόνια να υποβάλει αίτηση για να αποφυλακιστεί. Όλες οι άλλες ποινές δυστυχώς δεν εκτίονται», είπε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Τα ισόβια να είναι ισόβια

«Ζητάμε ως οικογένεια Τοπαλούδη και εκ μέρους όλων των αδικοχαμένων παιδιών μας, τα ισόβια να εκτίονται στο ακέραιο» δήλωσε ο κ. Τοπαλούδης στην εκπομπή «Από τις Έξι».

Και όπως είπε: «οι δράστες να μην προσποιούνται ότι έχουν ψυχολογικά ζητήματα. Ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Σε κάθε ειδεχθή έγκλημα βλέπουμε να υπάρχει μία ψεύτικη ιατρική πραγματογνωμοσύνη από αυτούς τους ιδιώτες που δίνουν τέτοια χαρτιά για να ελαφρύνουν κάποιοι τις ποινές τους. Μπορεί κάποιοι, όντως, να είχαν τέτοιο παρελθόν. Εδώ βλέπουμε ότι αυτά τα χαρτιά παρουσιάζονται εκ των υστέρων».

Για τη δίκη

Σχολιάζοντας την όλη διαδικασία της δίκης, με τις αλλεπάλληλες διακοπές και καθυστερήσεις ο κ. Τοπαλούδης επισήμανε ότι ανέμεναν την απόφαση να βγει χθες (Τετάρτη, 18 Μαΐου). «Αύριο περιμένουμε επιτέλους να κόψουμε το νήμα και του Εφετείου, να τερματίσουμε αυτές τις δικαστικές υποθέσεις και να τερματίσουμε τον ψυχικό μας θάνατο. Σε κάθε δικαστήριο βιώνουμε και ένα θάνατο».

Iδιαίτερα επικριτικός για τον χρόνο απονομής δικαιοσύνης ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη επισήμανε ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για τις οικογένειες των θυμάτων.

«Έχουμε χάσει κάθε ικμάδα ενεργητικότητας για να ασχοληθούμε με παιδί μας. Θα πρέπει να τολμήσουν αυτοί που αποφασίζουν και να εισαγάγουν στον ποινικό μας κώδικα τον όρο γυναικοκτονία και οικογενειοκτονία», επισήμανε ο κ. Τοπαλούδης.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του τόνισε ότι «μέχρι να πεθάνουμε θα είμαστε στις επάλξεις της κοινωνικής δικαιοσύνης. Θα πρέπει να προστατεύουμε όσο καλύτερα μπορούμε τα παιδιά μας.

Να τους προσφέρουμε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον».

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024