Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δένδιας: Ελληνοαμερικανική πρωτοβουλία ανακοινώνεται εντός Ιουνίου

Δένδιας: Ελληνοαμερικανική πρωτοβουλία ανακοινώνεται εντός Ιουνίου

Η αποτίμηση της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Τι είπε ο Δένδιας για τη στάση της Τουρκίας και τα F-35

Για εξαιρετικά αποτελέσματα μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε πως η επίσκεψη δεν είχε κανέναν αντιτουρκικό χαρακτήρα, εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξή του για τις έντονες αντιδράσεις που εκφράστηκαν από τη γειτονική χώρα.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίκεν ο κ. Δένδιας σημείωσε πως αναφέρθηκαν σε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, από την Τουρκία και τις προκλήσεις της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, μέχρι τη Λιβύη, τα Δυτικά Βαλκάνια, τη κατάσταση στον Αραβικό κόσμο και τις εξελίξεις φυσικά στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Νέα ελληνοαμερικανική πρωτοβουλία

Ο κ. Δένδιας μίλησε ακόμα με τον κ. Κέρι επίτροπο των ΗΠΑ για το περιβάλλον και το κλίμα. Ο υπουργός προανήγγειλε ελληνοαμερικανική πρωτοβουλία για τις θάλασσες, η οποία θα ανακοινωθεί από κοινού με τις ΗΠΑ εντός του Ιουνίου. Επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι μία πολύ μεγάλη ναυτική δύναμη και χωρίς να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία αυτή εξαιρετικά σημαντική για τα συμφέροντα της Ελλάδας αλλά και την παγκόσμια προστασία του περιβάλλοντος.

Αναφερόμενος στο θέμα της ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα των F-35 ο κ. Δένδιας υποστήριξε πως πρόκειται για μια επιβράβευση των ΗΠΑ στη χώρα μας για την υπεύθυνη και σταθερή της στάση και την προσήλωσή της στις Αρχές της βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Παράλληλα, αναφορικά με την απόκτηση νέων F-16 από την Τουρκία, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την σταματήσει.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024