Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΕ: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε βιομηχανίες μόδας που θεωρούνται ύποπτες για καρτέλ

ΕΕ: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε βιομηχανίες μόδας που θεωρούνται ύποπτες για καρτέλ

Οι εμπλεκόμενες εταιρείες ελέγχονται για πιθανή παραβίαση του άρθρου 101 της Συνθήκης για τη λειτουργία της ΕΕ και το άρθρο 53 της Συμφωνίας για τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο

Αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις στις εγκαταστάσεις εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία της μόδας σε πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία παράλληλα, απέστειλε επίσημα αιτήματα για προσκόμιση πληροφοριών σε πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Η Επιτροπή εκφράζει ανησυχίες ότι οι εμπλεκόμενες εταιρείες ενδέχεται να έχουν παραβιάσει το άρθρο 101 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το άρθρο 53 της Συμφωνίας για τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, που απαγορεύουν τα καρτέλ και άλλες περιοριστικές επιχειρηματικές πρακτικές.

Οι υπάλληλοι της Επιτροπής που διεξάγουν τους σχετικούς ελέγχους συνοδεύονταν από ομολόγους τους από τις αρμόδιες εθνικές αρχές ανταγωνισμού.

Δεν προδικάζεται το αποτέλεσμα των ελέγχων

Οι αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις είναι ένα προκαταρκτικό διερευνητικό βήμα για ύποπτες μονοπωλιακές πρακτικές που πλήττουν τον ανταγωνισμό.

Το γεγονός ότι η Επιτροπή διενεργεί τέτοιου είδους επιθεωρήσεις και αποστέλλει επίσημα αιτήματα για πληροφορίες δεν σημαίνει ότι οι εταιρείες είναι ένοχες για μονοπωλιακή συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της ίδιας της έρευνας.

Δεν υπάρχει νομική προθεσμία για την ολοκλήρωση των σχετικών ερευνών. Η διάρκειά τους εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η πολυπλοκότητα κάθε υπόθεσης, ο βαθμός στον οποίο οι ελεγχόμενες επιχειρήσεις συνεργάζονται με την Επιτροπή και η ανάγκη σεβασμού των δικαιωμάτων των εμπλεκόμενων μερών για υπεράσπιση των συμφερόντων τους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος επιείκειας της Επιτροπής, οι εταιρείες που έχουν εμπλακεί σε μυστικό καρτέλ μπορεί να τύχουν ασυλίας από πρόστιμα ή να πετύχουν σημαντικές μειώσεις προστίμων με αντάλλαγμα την αποκάλυψη των πρακτικών τους και τη συνεργασία με την Επιτροπή καθ’ όλη τη διάρκεια των σχετικών ερευνών.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024