Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαλκίδα: Παραδόθηκε το νέο πάρκο της παραλίας Ροδιές

Χαλκίδα: Παραδόθηκε το νέο πάρκο της παραλίας Ροδιές

Η Χαλκίδα χρειάζεται αναβαθμισμένους χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας και σήμερα παραδόθηκε ένας τέτοιος χώρος. Ανεπίτρεπτο ωστόσο σε μια νέα παιδική χαρά να μην τοποθετείται τάπητας ασφαλείας.

.

Ολοκληρώθηκαν στη Χαλκίδα οι συνολικές εργασίες αναβάθμισης του πάρκου στην παραλία Ροδιές στην Κάνηθο.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν, από τα συνεργεία του Δήμου Χαλκιδέων, περιλάμβαναν νέο φωτισμό, αποκατάσταση και ελαιοχρωματισμό των οργάνων της παιδικής χαράς όπως και των γηπέδων μπάσκετ, επισκευές στον αστικό εξοπλισμό και συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων.

Αν εξαιρεθούν οι δαπάνες για την αγορά νέων λαμπτήρων και τα έξοδα για την αγορά των χρωμάτων, ο Δήμος Χαλκιδαίων αξιοποιώντας τα δικά του συνεργεία, δεν δαπάνησε χρήματα πολλά για τις παρεμβάσεις αυτές που μάλιστα προβλέπονται να επαναληφθούν και σε άλλες περιοχές του Δήμου.

 

Αυτό πάντως που είναι ανεπίτρεπτο αφορά την απουσία τάπητα στη παιδική χαρά που βρίσκεται στο σημείο παρέμβασης. Είναι απορίας άξιο το γεγονός πως δεν τοποθετήθηκε ο ειδικός τάπητας που συμπεριλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια στις παιδικές χαρές ανά την Ελλάδα.

Ευχόμαστε να τοποθετηθεί κάποια στιγμή καθώς η δαπάνη προμήθειας και τοποθέτησης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί υψηλή, αφήστε που αν απευθυνθεί κάποιος στα ρεύματα ανακύκλωσης θα μπορούσε ενδεχομένως και χωρίς κόστος να αποκτήσει τον ενδεδειγμένο τάπητα.

Η παρατήρηση αφορά το σύνολο των παιδικών χαρών της χώρας και δεν αφορά μόνο την συγκεκριμένη.

 

Ο χώρος που παραδόθηκε στο σύνολο του είναι καλόγουστος και φαίνεται και λειτουργικά πλήρης. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως με τους συνεχείς βανδαλισμούς παιδικών χαρών τους τελευταίους μήνες η δημοτική Αρχή οφείλει να μεριμνήσει για την φύλαξη του σημείου με κάποιο τρόπο. Μάλιστα οι φθορές που προκαλούνται στον εξοπλισμό των παιδικών χαρών από αγνώστους, υποχρεώνει τις δημοτικές αρχές σε καθημερινό έλεγχο τους.

Αν δε, αποφευχθεί το φαινόμενο να πλήττουν με μπογιές και σπρέι κάποιοι, τους καλαίσθητους χώρους που κατασκευάζουν οι δημοτικές αρχές με πόρους που προέρχονται από την κάθε λογής εισφορά των πολιτών στα δημόσια ταμεία, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για άνοδο του επιπέδου σκέψης μας.

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024