Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τζέικ Ντάνιελς δήλωσε ανοιχτά πως είναι gay και όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης υποκλίθηκε

Ο Τζέικ Ντάνιελς δήλωσε ανοιχτά πως είναι gay και όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης υποκλίθηκε

O Τζέικ Ντάνιελς βρήκε το θάρρος να ομολογήσει μπροστά στην κάμερα πως είναι gay, με σκοπό να αποτινάξει από πάνω του κάθε φόβο, και να συνεχίσει απελευθερομένος την ποδοσφαιρική του καριέρα. Η ιστορία του άσου της Μπλάκμπουλ έχει να μας διδάξει πολλά…

Για να βρούμε πότε ήταν η τελευταία φορά, που ένας gay ποδοσφαιριστής στο Νησί αποκάλυψε τη σεξουαλική του ταυτότητα, θα πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο πολλά χρόνια πίσω.

Και συγκεκριμένα 32. Ήταν η περίπτωση του Τζάστιν Φάσανου. Ο τότε φορ της Λέιτον Οριέντ είχε υποστεί κατακραυγή, υποχρεώθηκε να καταφύγει στις ΗΠΑ για να γλιτώσει, δίνοντας επτά χρόνια αργότερα τέλος στην ζωή του.

Η αλήθεια είναι πως για να προχωρήσεις σε μια τέτοιου είδους αποκάλυψη χρειάζεται αρκετά μεγάλο μεγαλείο ψυχής. Ο Τζέικ Ντάνιελς, όμως, το τόλμησε. Την ώρα που αρκετοί συνάδελφοι του δίσταζαν ολόκληρη την καριέρα τους, να αποκαλύψουν την σεξουαλική τους ταυτότητα, βγήκε μπροστά αποτινάζοντας κάθε φόβο του.

Ο γεννηθείς το 2005  επιθετικός, σκόρερ 30 τερμάτων με την ομάδα Νέων των «Πορτοκαλί» τη φετινή σεζόν, υπέγραψε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, έχοντας κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα στις αρχές Μαΐου σε αγώνα της Championship κόντρα στην Πίτερμπορο.

Ωστόσο υπήρχε ένα βάρος, ένας φόβος τον οποίο κουβαλούσε εκτός γηπέδου. Ο ίδιος όμως αποφάσισε να βάλει ένα τέλος σε αυτό, θέλοντας να μην έχει την ίδια μοίρα με τους συναδέλφους του.

Θέλησε να διώξει από πάνω του μια και καλή αυτό τον φόβο, πριν καν ολοκληρωθεί η ποδοσφαιρική του καριέρα. Ο Τζέικ Ντάνιελς τόλμησε αυτό που δεν έκανε κανείς, αναγκάζοντας ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να υποκλιθεί μπροστά του…

«Αυτή η σεζόν ήταν τρομερή για μένα εντός γηπέδου. Έκανα το ντεμπούτο μου με την πρώτη ομάδα, σκόραρα 30 φορές με την ομάδα νέων, υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο και μοιράστηκα την επιτυχία μου με τους συμπαίκτες μου, πραγματοποιώντας τρομερή πορεία στο FA Youth Cup και σηκώνοντας το Κύπελλο του Λάνκασαϊρ.

Αλλά εκτός γηπέδου έκρυβα τον αληθινό μου εαυτό και το ποιος είμαι πραγματικά. Γνωρίζω όλη μου τη ζωή πως είμαι gay και πλέον νιώθω έτοιμος να κάνω come-out και να είμαι ο εαυτός μου», δήλωσε ο Ντάνιελς στην επίσημη ιστοσελίδα της Μπλάκπουλ, σε μία είδηση-απόφαση που χαιρέτισαν και στήριξαν πέραν της ομάδας του, δεκάδες κορυφαία κλαμπ πανευρωπαϊκώς. Από το αγγλικό Big-6, ως τη Βαλένθια τη Βόλφσμπουργκ και τη Μαρσέιγ.

Στη συνέντευξη που έδωσε στο Sky Sports, ο Ντάνιελς περιέγραψε αναλυτικά την εμπειρία του από τα παιδικά του χρόνια, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, αλλά και την καθολική στήριξη της οικογένειάς του και των συμπαικτών του:

«Ήξερα πως είμαι gay από τα πέντε ή έξι μου χρόνια. Αρχικά πίστευα πως το ποδόσφαιρο με το να είσαι gay δεν ταιριάζουν. Συνεπώς σε όλη μου τη ζωή άκουγα ‘«όλα καλά, θα βρεις ένα κορίτσι όταν μεγαλώσεις και θα αλλάξεις και θα είσαι μια χαρά». Μα όσο μεγαλώνεις συνειδητοποιείς ότι απλά δεν μπορείς. Και πως είναι κάτι που δεν πρόκειται να κάνεις. Είχα κοπέλες στο παρελθόν προσπαθώντας να κάνω τους συμπαίκτες μου να νομίζουν πως είμαι straight και ήταν απλά μια τεράστια κάλυψη. Ήταν δύσκολο.

«Όταν το πρωτοείπα στους συμπαίκτες μου, σοκαρίστηκαν όλοι κατά κάποιον τρόπο και με ρώτησαν γιατί δεν τους το είπα νωρίτερα. Ο αρχηγός μας ήταν ένας από τους ανθρώπους στους οποίους μίλησα και το μόνο που έκανε ήταν να ρωτάει τη μία ερώτηση μετά την άλλη για να μάθει περισσότερα, κάτι που με έκανε να του πω «είμαι περήφανος για σένα».

Όλοι ήταν πολύ υποστηρικτικοί και περήφανοι για μένα κι αυτό δείχνει τι δεσμό έχουμε ως ομάδα και πως όλοι μας είμαστε σαν οικογένεια.

«Οι πρώτοι άνθρωποι στους οποίους αποκαλύφθηκε ήταν η μητέρα και η αδερφή του, με τις οποίες ζει. Μετά το είπαμε σε όλη την οικογένεια και σε αυτό το σημείο ήμουν τρομοκρατημένος γιατί δεν ήξερα πώς θα το πάρουν οι γηραιότεροι. Δεν χρειάστηκε να ανησυχήσω. Πήρα τόσα μηνύματα υποστήριξης από τους δικούς μου ανθρώπους, δεν θα μπορούσα να ευχηθώ να πάει καλύτερα

Την ημέρα αφού το είπα στη μαμά και την αδερφή μου, παίξαμε κόντρα στην Άκρινγκτον και σκόραρα τέσσερα γκολ, κάτι που δείχνει πόσο βάρος έφυγε από τους ώμους μου και τι ανακούφιση ήταν για μένα».

O Tζέικ Ντάνιελς, βγήκε μπροστά στέλνοντας το δικό του ηχηρό μήνυμα. Δεν θα μπορούσε να σταθεί πιο γενναίος. Χάραξε το δικό του μονοπάτι με σκοπό να πορευτεί από εδώ και πέρα απελευθερομένος από ολα.

Ο 30χρονος φορ έκανε αυτό τους πάντες να υποκλιθούν, τονίζοντας «θέλω να γίνω πρότυπο και να ακολουθήσουν και άλλοι», ας ελπίσουμε πως θα το κάνουν…

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024