Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Δύο ακόμη κρούσματα με την «ευλογιά των πιθήκων» - Τα συμπτώματα

Βρετανία: Δύο ακόμη κρούσματα με την «ευλογιά των πιθήκων» – Τα συμπτώματα

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ξεκίνησαν έρευνα σχετικά με το πώς κόλλησαν τα κρούσματα.

Δύο ακόμη άτομα διαγνώστηκαν με την «ευλογιά των πιθήκων» στο Λονδίνο, επιβεβαίωσε ο Οργανισμός Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA).

Το ζευγάρι ζει στο ίδιο σπίτικαι δεν συνδέεται με το άλλο άτομο που διαγνώστηκε με τη νόσο στην Αγγλία νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η ιογενής λοίμωξη είναι παρόμοια με την ανθρώπινη ευλογιά και συνήθως προκαλεί ήπια ασθένεια, με τους περισσότερους ανθρώπους να αναρρώνουν μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Ένα από τα τελευταία άτομα που βρέθηκαν θετικά νοσηλεύεται στην ειδική μονάδα λοιμωδών νοσημάτων στο νοσοκομείο St Mary’s Hospital, Imperial College Healthcare NHS Trust στο Λονδίνο.

Ωστόσο, το άλλο άτομο απομονώνεται και δεν χρειάζεται νοσοκομειακή περίθαλψη, δήλωσε το UKHSA.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ξεκίνησαν έρευνα σχετικά με το πώς κόλλησαν τα κρούσματα.

Επιβεβαίωσαν επίσης ότι οι άνθρωποι που μπορεί να είχαν στενή επαφή με τα δύο άτομα έχουν ενημερωθεί και τους δίνονται συμβουλές υγείας.

Τι είναι η «ευλογιά των πιθήκων»

Η ιογενής λοίμωξη συνήθως προκαλεί ήπια ασθένεια και οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν μέσα σε λίγες εβδομάδες και είναι παρόμοια με την ανθρώπινη ευλογιά.

Τα αρχικά συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους, οσφυαλγία και εξάντληση. Ωστόσο, ορισμένα άτομα μπορεί να νοσήσουν βαριά.

Η ασθένεια μπορεί να μεταδοθεί μέσω στενής επαφής με ένα μολυσμένο άτομο, αλλά υπάρχει πολύ χαμηλός κίνδυνος μετάδοσης στον γενικό πληθυσμό.

Ο Δρ Κόλιν Μπράουν, διευθυντής κλινικών και αναδυόμενων λοιμώξεων στην Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε: «Το UKHSA και το NHS έχουν καθιερωμένες και ισχυρές διαδικασίες ελέγχου των λοιμώξεων για την αντιμετώπιση περιπτώσεων εισαγόμενης μολυσματικής νόσου και αυτές θα τηρούνται αυστηρά».

Σύμφωνα με τη Δημόσια Υγεία της Αγγλίας, η ευλογιά των πιθήκων ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1958 όταν εμφανίστηκαν κρούσματα ασθένειας που μοιάζει με ευλογιά σε πιθήκους που κρατήθηκαν για έρευνα.

Το πρώτο κρούσμα ανθρώπου καταγράφηκε το 1970 στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Στις 3 Δεκεμβρίου 2019, ένας ασθενής διαγνώστηκε με ευλογιά των πιθήκων στην Αγγλία και δύο ακόμα περιπτώσει καταγράφηκαν στο Ισραήλ το 2018 και στη Σιγκαπούρη το 2019.

Sports in

Aπορρίφθηκε από την εισαγγελία το αίτημα του Ντάνι Άλβες για προσωρινή αποφυλάκιση

Αρνητική ήταν η απάντηση της Εισαγγελίας της Βαρκελώνης στο αίτημα του Ντάνι Άλβες να αποφυλακιστεί προσωρινά, μετά την καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση σε νεαρή γυναίκα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024