Κοροναϊός: Τέταρτη δόση στην Πορτογαλία εν όψει αύξησης κρουσμάτων
Στη συνέχεια, η δεύτερη αναμνηστική δόση θα προσφερθεί σε παιδιά και νέους ηλικίας μεταξύ 12 και 15 ετών
Οι πορτογαλικές αρχές ξεκίνησαν να προσφέρουν μια τέταρτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 σε ηλικιωμένους και κατοίκους γηροκομείων, ανακοίνωσε σήμερα η Γενική Διεύθυνση Υγείας (DGS) της χώρας.
Η δεύτερη αναμνηστική δόση είχε αρχικά προγραμματιστεί να χορηγηθεί στις αρχές του φθινοπώρου αυτού του έτους, αλλά αποφασίστηκε να ξεκινήσει νωρίτερα λόγω της αύξησης του αριθμού των νέων λοιμώξεων στην χώρα.
Για τους άνω των 80
Σύμφωνα με τη DGS, αυτή την εβδομάδα σε όσους είναι άνω των 80 ετών θα προσφερθεί το εμβόλιο σε κέντρα εμβολιασμού ή κέντρα υγείας.
Η Τεχνική Επιτροπή της DGS για τον Εμβολιασμό κατά της Covid-19 (CTVC) συνέστησε αυτή τη δεύτερη αναμνηστική δόση για τη βελτίωση της «προστασίας των πιο ευάλωτων μελών του πληθυσμού, δεδομένης της τρέχουσας αύξησης του αριθμού των νέων κρουσμάτων».
Εκτίμηση για 750.000
Η DGS εκτιμά ότι περίπου 750.000 άτομα αναμένεται να εμβολιαστούν μέσα τους επόμενους τέσσερις μήνες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αναρρώνουν από την Covid-19 κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Στη συνέχεια, η δεύτερη αναμνηστική δόση θα προσφερθεί σε παιδιά και νέους ηλικίας μεταξύ 12 και 15 ετών και σε άτομα με ανοσοκατεσταλμένες παθήσεις.
- Σάλος με AI εικόνες που ανέβασε ο Τραμπ – Δείχνουν τη Γροιλανδία (και όχι μόνο) αμερικανική και θεατές τους Ευρωπαίους
- «Παιχνίδια» παγκόσμιας εξουσίας – Ο αποδυναμωμένος ΟΗΕ, η διεθνής αταξία και μια κομβική διαδοχή
- Έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία: Συναγερμός για επικίνδυνα φαινόμενα – Καταιγίδες και στην Αττική
- Σκύλος: Από τι εξαρτάται η χρονική διάρκεια εκπαίδευσής του;
- Φάμελλος: Απαράδεκτη και σκοταδιστική η δήλωση Καρυστιανού – Μόνο στην τραμπική ιδεολογία παρόμοιες τοποθετήσεις
- Μεγάλο πλήγμα στους Γουόριορς: Ρήξη χιαστού ο Μπάτλερ
- Στην εξέδρα εκτόξευσης ο υπερπύραυλος της NASA για τον ιστορικό γύρο της Σελήνης
- Φωτιά σε θάλαμο ανηλίκων στις φυλακές Κασσαβέτειας – Έρευνες για κρούσματα φυματίωσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442