Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γλυκά Νερά: Ισόβια και 11,5 χρόνια φυλάκιση στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο - Η απόφαση του δικαστηρίου

Γλυκά Νερά: Ισόβια και 11,5 χρόνια φυλάκιση στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο – Η απόφαση του δικαστηρίου

Ανακοινώθηκε η ποινή στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά επέβαλε το δικαστήριο, καθώς και χρηματική ποινή ύψους 21.000 ευρώ.

Οι ποινές που επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας είναι για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας αλλά και για τα άλλα δυο πλημμελήματα που του αποδόθηκαν (ψευδή κατάθεση κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή καταγγελία). Ακόμη το δικαστήριο επέβαλλε και χρηματική ποινή στον κατηγορούμενο ύψους 21.000 ευρώ.

Η απόφαση είναι ομόφωνη, όπως και ομόφωνη είναι και η απόφαση περί μη αναγνώρισης ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο.

Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για ελαφρυντικά

Σημειώνεται πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για όλα τα αδικήματα που του αποδίδονται.

Η πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Δήμητρα Αυγουστοπούλου, ανακοίνωσε νωρίτερα την ετυμηγορία που τον κήρυξε ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του περί βρασμού ψυχικής ορμής, θανάτωση του ζώου συντροφιάς και ψευδείς καταγγελίες στις αρχές.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα του κατηγορούμενου για την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών το δικαστήριο το απέρριψε.

Το πρώτο αίτημα αφορούσε στην αναγνώριση ελαφρυντικού για σύννομο βίο. Απορρίφθηκε μεταξύ άλλων και για το γεγονός ότι ο Αναγνωστόπουλος αγόρασε ένα οικόπεδο στο όνομα του παρά το γεγονός ότι η οικογένεια της Καρολάιν είχε προσφέρει για την αγορά του 50 χιλιάδες ευρώ.

Το δεύτερο αίτημα αφορούσε την καλή του διαγωγή στη φυλακή. Απορρίφθηκε διότι κρίθηκε ότι ο χρόνος της κράτησης του είναι λίγος για να ληφθεί υπόψη ένα τέτοιο ελαφρυντικό.

Τι υποστήριξε η εισαγγελέας

Με μια εμπεριστατωμένη νομικά και πραγματικά αγόρευση της η εισαγγελέας απέρριψε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου περί βρασμού ψυχικής ορμής και ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τη θανάτωση του σκύλου και τις ψευδείς καταγγελίες του στις αρχές.

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε κατασκευασμένη την απολογία του, επισήμανε ότι ο ίδιος δυναμίτισε την υπερασπιστική του γραμμή, χαρακτήρισε παιδαριώδη τα επιχειρήματα του  και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το έγκλημα έγινε για ασήμαντη αφορμή. Αγορεύοντας στάθηκε ιδιαίτερα στην κακοποιητική συμπεριφορά του κατηγορούμενου απέναντι στο ίδιο του το παιδί το οποίο τοποθέτησε στη σκηνή του εγκλήματος.

«Θα περίμενα ο κατηγορούμενος αναλάβει την ευθύνη και να σιωπήσει. Το πρόσωπο της Καρολάιν, όπως το είδε αμέσως μετά τη δολοφονία θα στοιχειώνει τη ζωή του. Ζήτησε συγγνώμη.

Η τιμωρία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ξεφεύγει από τα όρια της ανθρώπινης δικαιοσύνης, που είμαι βέβαια ότι θα αποδοθεί. Ο κατηγορούμενος τώρα είναι αντιμέτωπος με το Θεό από τον οποίο ζήτησε συγνώμη» είπε στον επίλογο της αγόρευσης της η εισαγγελέας.

Τα γεγονότα, κατά την εισαγγελέα, στην υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν Κράουτς είναι αυταπόδεικτα, εκκωφαντικά και δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία ότι αυτός είναι ο φυσικός αυτουργός.

Sports in

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής ενόψει Καζακστάν (pics+vid)

Η Εθνική ομάδα προπονήθηκε στη Νέα Σμύρνη και ανεβάζει ρυθμούς ενόψει Καζακστάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024