Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ: Πληρώνει… ακριβά την αποτυχία της Ευρώπης

ΑΕΚ: Πληρώνει… ακριβά την αποτυχία της Ευρώπης

Η ΑΕΚ έμεινε και με τη… βούλα εκτός Ευρώπης και θα… πληρώσει ακριβά το τίμημα.

Σε ένα ιστορικό «κάζο» υπέπεσε η ΑΕΚ χθες στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η Ένωση ηττήθηκε με 3-2 από τον Άρη, παρότι ήταν μπροστά με 2-0 και έτσι έμεινε και επίσημα εκτός Ευρώπης, γράφοντας μια από τις πιο «μαύρες» σελίδες της σύγχρονης ιστορίας του συλλόγου, καθώς τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν τη χρονια του υποβιβασμού, το 2013.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα στοιχίσει σημαντικά στην ΑΕΚ, τόσο για την εικόνα του συλλόγου και το αγωνιστικό σκέλος, όσο και για την… τσέπη. Με αυτήν την αποτυχία, η ΑΕΚ ουσιαστικά «γκρέμισε» ό,τι έχτισε τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως τη σεζόν 2017/18, όταν έφτασε μέχρι και τους «32» του Europa League, ούσα αήττητη.

Μετά και τον αποκλεισμό από τη Βελέζ, η ΑΕΚ θα ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν στην 81η θέση της κατάταξης συλλόγων της UEFA με 20.000 βαθμούς. Ακόμα και αν η Ένωση εξασφάλιζε την παρουσία της στα προκριματικά του Europa Conference League, θα ξεκινήσου από την 102η θέση με 11.000 βαθμούς.

Μάλιστα, για την ΑΕΚ τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα του χρόνου (εφόσον μπει στα προκριματικά), καθώς θα «χάσει» και τη χρονιά της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League.

Θα «πονέσει» και η… τσέπη της

Η αποτυχία της Ευρώπης θα «χτυπήσει» σοβαρά την ΑΕΚ και στον οικονομικό τομέα. Μπορεί τα έσοδα του Europa Conference League να μην έχουν σχέση με αυτά των άλλων δύο διοργανώσεων της UEFA, ωστόσο θα ήταν σίγουρα χρήσιμα. Στην πρώτη σεζόν της διοργάνωσης, η πρόκριση στους ομίλους απέφερε 2,94 εκατομμύρια ευρώ. Για να καταλάβει κανείς, ο ΠΑΟΚ με την πορεία του κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 9 εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι, η Ένωση θα πληρώσει το τίμημα της αποτυχίας της και κυριολεκτικά…

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024