Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Hyper Hypo: Το βιβλιοπωλείο στο Μοναστηράκι που εκθειάζουν οι New York Times

Hyper Hypo: Το βιβλιοπωλείο στο Μοναστηράκι που εκθειάζουν οι New York Times

To Hyper Hypo άνοιξε τις πόρτες του τον Δεκέμβριο του 2021 και έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις με τις πρωτότυπες ιδέες που φιλοξενεί αλλά και την ανεπανάληπτη αισθητική του

Η συνθήκη της πανδημίας για κάποιους λειτούργησε ως έμπνευση και διάθεση για δημιουργία. Με αυτό καταπιάνονται οι New York Times, και προβάλουν τρεις ιδιαίτερες επιχειρηματικές προτάσεις που ξεπρόβαλαν μέσα από τα lockdown, στη Νέα Υόρκη, στη πόλη του Μεξικό, και στην Αθήνα.

Το Hyper Hypo, το ξενόγλωσσο βιβλιοπωλείο με έμφαση στην Τέχνη, τη Μόδα και το design, στην οδό Βορέως στο Μοναστηράκι, ήταν ακριβώς μία έμπνευση ή μία ανάγκη του lockdown. Ο Ανδρέας Κόκκινος συντάκτης μόδας και design, με διεθνείς συνεργασίες, επιστρέφει στην Αθήνα το 2018 και με τον σύντροφό του Στάθη Μητρόπουλο, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες γραφίστες και art directors, αποφασίζουν να προχωρήσουν σε αυτό το βήμα.

Οι δυο τους την περίοδο του lockdown, κλεισμένοι στο σπίτι, παρακολουθούσαν το ντοκιμαντέρ «Circus of Books» του Netflix, για ένα θρυλικό βιβλιοπωλείο γκέι πορνό στο Λος Άντζελες, όταν τους ήρθε η ιδέα να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση.

Ανδρέας Κόκκινος (αριστερά) και Στάθης Μητρόπουλος στο Hyper Hypo

Η Αθήνα είναι γεμάτη από βιβλιοπωλεία και βιβλιόφιλους, αλλά κανένα που να ειδικεύεται στη φωτογραφία, το ντιζάιν, τη μόδα και τη μαγειρική. «Ο κόσμος ζητούσε περιοδικά όπως το PIN-UP, το Toilet Paper και το Cabana», λέει ο κ. Κόκκινος στους NYT. «Υπάρχει μια μεγάλη δημιουργική κοινότητα εδώ – είναι πολυταξιδεμένοι και ψάχνουν για τα ωραία πράγματα».

Η οπτική που συνδυάζει το «υψηλό» με το «ταπεινό»

Το όνομά Hyper Hypo παραπέμπει στην επιθυμία των ιδρυτών του να πωλούν αγαθά που να είναι «υψηλά» και «ταπεινά», και την ίδια στιγμή ακριβά και προσιτά.

Το οίκημα στη Βορέως 10 στο Μοναστηράκι, ήταν μια πρώην αποθήκη με έντονη τη φόρτιση της «αστικής ιστορίας», που μεταμορφώθηκε σε έναν εντυπωσιακό χώρο που κυριαρχεί το βαθύ μπλε χρώμα αλλά και το γυαλιστερό λευκό για τα ράφια. Ο Τάσος Γκοβάτσος, αρχιτέκτονας, εμπνεύστηκε το σχέδιο, συμπεριλαμβανομένων των ραφιών και του κεντρικού τραπεζιού. Ο κ. Μητρόπουλος δημιούργησε το ζευγάρι μάτια από νέον στη βιτρίνα που σηματοδοτούν την ιδέα της οπτικής κουλτούρας.

«Θέλαμε έναν καθαρό χώρο, φωτεινό και πολύχρωμο που να κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται σύγχρονα καταστήματα σε άλλες πόλεις», δήλωσε ο κ. Κόκκινος.

Στο Hyper Hypo μπορεί κανείς να βρει από κορυφαίες ξένες εκδόσεις μέχρι φίνες αστικής εκτόνωσης καρτποστάλ. Στους τοίχους βρίσκονται αφίσες με έργα τοπικών καλλιτεχνών.  Ανάμεσα στα αντικείμενα που μπορεί κανείς να βρει, είναι κομψά φωτιστικά με μαρμάρινες βάσεις, γυάλινες σφαίρες από χειροποίητο γυαλί, αλλά και τις περίφημες Athens Suck κούπες των «Greece is for lovers».

Το κατάστημα έχει κερδίσει τις καρδιές των Αθηναίων, ενώ η Wanda, το μαύρο κανίς του κ. Κόκκινου και του κ. Μητρόπουλου, έχει αποδειχθεί εξίσου δημοφιλής. «Είναι η μασκότ μας», δήλωσε ο κ. Κόκκινος. «Ο κόσμος έχει εμμονή μαζί της», αναφέρει ενώ δεν κρύβει ότι μέσα από το Hyper Hypo βρήκε το «κάλεσμα της ζωής του».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024