Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτη ξύλινη γέφυρα στην Κίνα έγινε πόλος έλξης τουριστών

Απίστευτη ξύλινη γέφυρα στην Κίνα έγινε πόλος έλξης τουριστών

Η μήκους 25 μέτρων γέφυρα βρίσκεται στο χωριό Gulou, πλησίον της πόλης Jiangmen.

Σχεδόν εξ ολοκλήρου από μικρά στοιχεία από πεύκο είναι κατασκευασμένη η ξύλινη γέφυρα στο θέρετρο οικολογικού τουρισμού Gulou Waterfront την οποία ολοκλήρωσε το LUO Studio, το γραφείο του ανερχόμενου αστέρα της κινεζικής αρχιτεκτονικής σκηνής Luo Yujie.

Η μήκους 25 μέτρων γέφυρα βρίσκεται στο χωριό Gulou, πλησίον της πόλης Jiangmen. Αυτό το ασυνήθιστο, κατασκευασμένο από τον άνθρωπο τοπίο, είναι ένα δίκτυο καναλιών και μικρών λιμνών, το οποίο στο παρελθόν χρησίμευε ως υποδομή για αγροκαλλιέργειες και αλιεία. Πλέον, προτείνεται ως οικοτουριστικό θέρετρο με την επωνυμία Gulou Waterfront, και το LUO Studio ανέλαβε να δημιουργήσει στον πυρήνα του μια νέα πεζογέφυρα.

Το με έδρα το Πεκίνο αρχιτεκτονικό γραφείο επέλεξε να χρησιμοποιήσει κυρίως ξύλο, αποτίοντας φόρο τιμής στις παραδοσιακές οικοδομικές τεχνικές των χωριών της νότιας Κίνας. Η εξασφάλιση χώρου για να περνούν κάτω από τη γέφυρα οι βάρκες ήταν σημαντικό στοιχείο του σχεδιασμού. Αυτό οδήγησε σε σχήμα αψίδας, με απόσταση τεσσάρων μέτρων μεταξύ του κάτω μέρους της γέφυρας και της επιφάνειας του νερού.

View this post on Instagram

A post shared by Dezeen (@dezeen)

«Την περίοδο του πολιτισμού που βασιζόταν στην αλιεία, η ανάπτυξη δρόμων ήταν πτωχή και, κατά συνέπεια, τα δίκτυα νερού ήταν o βασικός τρόπος για μεταφορές και εφοδιασμό. Από τη στιγμή που ήταν ανάγκη οι γέφυρες να επιτρέπουν τη διέλευση διαβατών ενώ ταυτόχρονα να αφήνουν χώρο σε βάρκες να περνούν από κάτω, οι παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής γεφυρών στην Κίνα υιοθέτησαν αψίδες· και για να υπάρχει χώρος να περνούν οι βάρκες από κάτω και για να ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της δομής», τόνισαν οι αρχιτέκτονες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024