Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ανησυχούν για πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας ενόψει ταξιδιού Μπάιντεν στην περιοχή

ΗΠΑ: Ανησυχούν για πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας ενόψει ταξιδιού Μπάιντεν στην περιοχή

Οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να προχωρήσει σε πυρηνική δοκιμή ενόψει του ταξιδιού που πρόκειται να πραγματοποιήσει ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε Νότια Κορέα και Ιαπωνία.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εκτιμά ότι η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να προετοιμάζεται για μια πυρηνική δοκιμή ενόψει του ταξιδιού του προέδρου των ΗΠΑ στην Ασία σε λίγες ημέρες, όπως δήλωσε χθες Πέμπτη η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από KCNA).

Περιοδεία στην Ασία

Ο Μπάιντεν θα πραγματοποιήσει μίνι περιοδεία στην Ασία (20-24 Μαΐου), κατά την οποία θα επισκεφθεί τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία για συνομιλίες με τους ομολόγους του.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σημείωσε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να επισκεφθεί την Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη της Κορέας.

Εμβόλια για την Covid-19

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να στείλει εμβόλια κατά της Covid-19 στη Βόρεια Κορέα, είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε δημοσιογράφους.

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε χθες για πρώτη φορά ξέσπασμα της Covid-19, κάνοντας λόγο για τη «σοβαρότερη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» και επέβαλε καθολικό lockdown σε εθνικό επίπεδο.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο της χώρας, εντοπίστηκε κρούσμα της παραλλαγής Ομικρον του κοροναϊού στην πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024