Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Blues, techno, ethnic ήχοι, rock’n’roll στο FAUST

Blues, techno, ethnic ήχοι, rock’n’roll στο FAUST

Το Faust Bar Theatre Arts ετοίμασε για τους φίλους του ένα πρόγραμμα με 8 live που θα ξεσηκώσουν!

Απο τις 19 έως τις 30 Μαϊου στη μουσική σκηνή του Faust θα εμφανιστούν ο Tassos Skouras, οι Morgans, οι DEERISLND, η ομάδα της AthenShibari, οι Kapia από τον Πειραιά, οι Hasta Brassta, οι Fat Elvis και ο Δημήτρης Λιόλιος.

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΪΟΥ

TASSOS SKOURAS AND HIS BLUES – LIVE

Μετά από ένα πολύ επιτυχημένο live που έλαβε χώρα το Μάρτιο, ο Τάσος Σκούρας επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή του Faust την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022.

Ο Τάσος Σκούρας θα παρουσιάσει ένα ανανεωμένο setlist βασισμένο πάνω στα blues, με αφορμή την κυκλοφορία του πρόσφατου single του με τίτλο «Alright Mama»!

Και αυτή τη φορά, θα συνεπάρει το κοινό με το προσωπικό του blues ρεπερτόριο, αλλά και μουσικές επιλογές βασισμένες πάνω σε διαχρονικά blues και rock τραγούδια – έχοντας  εμπλουτίσει το setlist για το συγκεκριμένο live με νέα τραγούδια!

Στη σκηνή θα τον πλαισιώνουν οι εξαιρετικοί μουσικοί και συνοδοιπόροι του στις ζωντανές εμφανίσεις: Κωστής Βήχος (μπάσο, φωνητικά), Γιώργος Θεοδωρόπουλος (πλήκτρα) και Γιώργος Λειβαδάς (ντραμς).

Info:

Ώρα έναρξης: 21:30

Eίσοδος: 7 ευρώ (δεν περιλαμβάνει ποτό)

Facebook event: https://fb.me/e/3xtF1nxTm

Ακούστε το Alright Mama: https://youtu.be/_nA4H7LXuGo

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ

MORGANS

Οι Morgans έρχονται στη σκηνή του Faust να παρουσιάσουν τα κομμάτια του πρώτου τους ΕΡ σε μια ακουστική εκδοχή και να διασκευάσουν αγαπημένα τραγούδια από τα 70’s μέχρι και σήμερα!

Νίκος Ζάγκας: φωνή

Χριστόφορος Μελιάδης: κιθάρα

Σωτήρης Σταθογιαννάκης: κιθάρα

Ώρα έναρξης:21:30

Είσοδος: 5€ (δεν περιλαμβάνει ποτό)

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΪΟΥ

DEERISLND

Η ομάδα του DEERISLND σας καλεί στο Faust Bar Theatre Arts για μια βραδιά υπό τους ρυθμούς της techno. Στη σκηνή του Faust θα ανέβουν καλλιτέχνες με εμπειρία στον χώρο της Afro house, melodic techno και progressive techno. Οι πόρτες ανοίγουν στις 23:00 σε ένα πάρτυ που θα κρατήσει μέχρι το πρωί.

Είσοδος ελεύθερη.

Door open at 23:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ

ATHENSHIBARI

Η ομάδα της AthenShibari σας προσκαλεί την Κυριακή 22 Μαΐου, στο Faust Bar-Teater-Arts, σε μια ακόμα μαγική βραδιά που θα σας ταξιδέψει στο ερωτικό ιαπωνικό δέσιμο.

Τη βραδιά θα ανοίξουν οι εγχώριοι καλλιτέχνες There_Where_No_Bounds και Red Daria, οι οποίοι θα σας παρουσιάσουν μια μοναδική τους παράσταση σε ένα θέαμα πρωτοφανές στον χώρο των σχοινιών, βασισμένο στον πόνο και τον ερωτισμό. Το σώμα της είναι μοναδικό μέσα στα σχοινιά και της αρέσει να εξερευνά τα όρια των ικανοτήτων και του πόνου.

Στη συνέχεια θα έχουμε στην σκηνή τους πιο hardcore performers της ελληνικής σκηνής. Ο

Pleasure Fields θα προσφέρει μια εμπειρία μύησης στο στυλ δεσίματός του. Το ερωτικό ιαπωνικό δέσιμο για αυτόν είναι ένα σημαντικό μέρος της ερωτικής κυριαρχίας, κάτι που επιτυγχάνεται με περιορισμό και έλεγχο του σώματος. Θέλει να δημιουργήσει μια θετική κουλτούρα στην ερωτική έκφραση, όχι μόνο σε ιδιωτικούς, αλλά και σε δημόσιους χώρους.

Παρτενέρ του θα είναι η εντυπωσιακή πρωτοεμφανιζόμενη Ίρις. Η Ίρις απολαμβάνει να παραδίδεται και νιώθει δύναμη μέσα από το κομμάτι της έκθεσης με τη χρήση του σχοινιού. Ο τρόπος που κάνουν σχοινιά στην παράσταση είναι μια προσομοίωση ενός ιδιωτικού παιχνιδιού, κατά τη διάρκεια του οποίου η ένταση που δημιουργείται από την προβολή σε ένα κοινό είναι καθοριστική για το παιχνίδι τους.

Είμαστε σίγουροι ότι αυτό που θα δούμε θα μείνει αποτυπωμένο στο μυαλό μας για πολύ καιρό. Στο τέλος της βραδιάς, η ομάδα της AthenShibari ετοιμάζει κάποιες ακόμα εκπλήξεις για εσάς!

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 και η εισφορά της εκδήλωσης ανέρχεται στα 10 ευρώ, χωρίς ποτό.

Για κρατήσεις θέσεων παρακαλούμε αγοράστε το εισιτήριό σας εδώ:

https://www.athenshibari.gr/eshop/index.php?route=product/product&path=64&product_id=100

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και ισχύουν όλοι οι περιορισμοί Covid – 19. Απαγορεύεται αυστηρά η φωτογράφηση και η βιντεοσκόπηση κατά τη διάρκεια των performance. Θα υπάρχουν επαγγελματίες στον χώρο που θα καλύψουν την εκδήλωση.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ

KAPIA

Οι Kapia από τον Πειραιά παρουσιάζουν στο Faust τον καινούριο τους δίσκο «Sail Away»: μια συλλογή τραγουδιών που δεν εντάσσονται σε κανένα είδος της ροκ.

Ιστορίες ενός ευμετάβλητου ανθρώπινου κόσμου, που όταν καταπιέζεται από μονολιθικά δόγματα, φέρνει στην επιφάνεια τη βαθιά επιθυμία για κίνηση, επαφή και περιπέτεια. Τέσσερις μουσικοί με διαφορετικές εμπειρίες και επιρροές, που συναντιούνται σε έναν μυστηριακό τόπο που βρίσκεται πάνω στη γέφυρα. Ο τόπος αυτός ονομάζεται Kapia. Μαζί με το «Sail Away», οι Kapia θα παίξουν και τραγούδια από τον πρώτο τους δίσκο «Sentinel», καθώς και πολλά καινούρια που δεν έχουν ξαναπαιχτεί σε κοινό.

 «Kapia» είναι μια παραποιημένη εκδοχή της Τουρκικής έκφρασης «kapıya» που σημαίνει «στην πύλη». Αναφέρεται συχνά στο βιβλίο του Γιουγκοσλάβου Ίβο Άντριτς, Το γεφύρι του Δρίνου (1945). Έτσι ονομάζεται το κεντρικό σημείο στην ομότιτλη γέφυρα όπου συναντιούνται οι κάτοικοι των δύο αντικριστών χωριών για να πιούν καφέ, αφήνοντας στην άκρη τις διαφορές τους, πολιτικές ή θρησκευτικές, ώστε να μιλήσουν για την κοινή τους μοίρα ή απλώς να διασκεδάσουν. Επίσης, είναι ένα μέρος όπου συμβαίνουν διάφορα αξιοπερίεργα και έντονα γεγονότα.

Αλέξανδρος Ιωάννης Ηλιάκης: ηλεκτρική κιθάρα, φωνή

Μαρία Πελαγία Περδικούρη: πλήκτρα, φωνή

Μάνος Βλάχος: ηλεκτρικό μπάσο, φωνή

Στέφανος Γύλλος: ντραμς

Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 6€ (δεν περιλαμβάνει ποτό)

 

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΪΟΥ

HASTA BRASSTA BAND

Το πρώτο live των Hasta Brassta είναι γεγονός…

Έναν χρόνο μετά την ίδρυσή της, η Ηasta Brassta εμφανίζεται για πρώτη φορά  στο Faust-bar-theatre-Athens στις 26/5 για ένα ξέφρενο πάρτι υπό των ήχο των χάλκινων πνευστών, και όχι μόνο.

Πρόκειται για μια μπάντα πνευστών που έχει ως σκοπό της να αναδείξει το ηχόχρωμα των συγκεκριμένων οργάνων μέσα από διασκευές διάσημων κομματιών από διάφορα είδη και στυλ όπως Disco/Funk/Pop/Hip Hop. Αποτελείται από 7 μουσικούς και συγκεκριμένα 6 πνευστά εκ των οποίων, 2 τρομπέτες, 2 τρομπόνια, 1 τούμπα, 1 τενόρο σαξόφωνο καθώς και drums.

Τα μέλη της είναι:

Ilia Samsonov (tenor sax)

Θεοδόσιος Άγγελος Σμυρνιός (trumpet)

Κωνσταντίνος Σαϊβανίδης (trumpet)

Στέλιος Μίχας – Εγγλέζος /(Σπύρος Ασημακόπουλος) (trombone)

Γιάννης Κανακάρης (trombone)

Κώστας Ασλανίδης (tuba)

Κώστας Γοντικάκης (drums)

Δημιουργήθηκε επίσημα κατά τη διάρκεια των περιορισμών της πανδημίας. Είναι πολύ πιθανό να την πετύχετε σε κάποιο πολυσύχναστο δρόμο, καθώς μεγάλο μέρος της εμφάνισης της βασίζεται στην αλληλεπίδραση με το κοινό ή τον περαστικό που θα βρεθεί τυχαία στο σημείο. Ταυτόχρονα, εμφανίζεται σε Φεστιβάλ, ιδιωτικές εκδηλώσεις και διάφορες κοινωνικές συναθροίσεις, καθώς πέρα από το ρεπερτόριο διαθέτει πάντοτε κέφι και ενέργεια για πάρτι!

Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 5€ (χωρίς ποτό)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΪΟΥ

FAT ELVIS

Φat Elvis ♛ Rock ‘n & Roll party στο FAUST

Οι Fat Elvis συνεχίζουν να ξεσηκώνουν την πόλη, rock; n roλλάροντας στο αγαπημένο τους  FAUST Bar-Theatre-Arts, την Παρασκευή 27/5, με ένα πλούσιο rock’n’roll υπερθέαμα, έχοντας ως αφετηρία τον “Βασιλιά” Elvis και καταλήγοντας στα blues του Νότου.

Η ενδιάμεση πορεία περνάει από τους μεγαλύτερους, κλασικούς μουσικούς σταθμούς της Αμερικής και αντίστοιχα της Αγγλίας, όπως τους country ύμνους του Johnny Cash, τα southern rock των Creedance Clearwater Revival, τις μπαλάντες των Tom Jones και Joe Cocker, αλλά και όλη τη χορευτική rock’n’roll σκηνή των 60’s με τους γνωστότερους εκφραστές της όπως τους Ray Charles, Little Richard, Jerry Lee Louis και Eddie Cochran. Οι Φat Εlvis δεν είναι απλώς μία tribute band. Οι εμφανίσεις τους αποτελούν ένα μουσικοθεατρικό υπερθέαμα, καθώς ερμηνεύουν τα τραγούδια με βιωματικό τρόπο σαν να βρίσκονται στα «στέκια» ή στις αρένες της εποχής. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που το κοινό παρεκτρέπεται σε κάθε τους εμφάνιση: υστερία και φρενίτιδα χτυπάει τη “νεολαία” από τις πρώτες νότες…

Οι  FatElvis  είναι:

Chris Simotas – Κιθάρα

Γιάννης Ζαράγκαλης – Φωνητικά

Giwrgos Adamis – Τύμπανα

Δημήτρης Μπαρούτας – Μπάσο

“Rock and roll music, if you like it, if you feel it, you can’t help but move to it. That’s what happens to me. I can’t help it.” Elvis Presley

Ώρα έναρξης: 22:00

Είσοδος: 5€ (χωρίς ποτό)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΪΟΥ

LIOLIOS

O LIOLIOS (Δημήτρης Λιόλιος), ένας ανερχόμενος καλλιτέχνης ετοιμάζεται να παρουσιάσει το νέο του album «ΠΑΖΛ» για πρώτη φορά. Οι αλληγορικοί στίχοι, τα κιθαριστικά solo και ο «σκεπτικισμός» είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά, τα οποία προσδίδουν στο δίσκο αυτό το ιδιαίτερο rock-pop άκουσμα για ένα ελληνόφωνο album. Παράλληλα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει και διασκευές από τα παλιά. «Φορέστε» την καλή σας διάθεση για αναζήτηση νέων ακουσμάτων και ελάτε!

Στράτος Καλογερόπουλος – Drums

Δημήτρης Ράλλης – Bass

Αναστάσης Μάζης – Guitars

Βαλάντης Παπαδόπουλος – Synths

Ελένη Βαχαβιώλου – Vocals

Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

FAUST

Αθηναϊδος 12

Τ. 210 3234095

Email: info@faust.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024