Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: Δικαίωση 12 χρόνια μετά για την οικογένειά 32χρονου που πνίγηκε εγκλωβισμένος στο αυτοκίνητό του

Κρήτη: Δικαίωση 12 χρόνια μετά για την οικογένειά 32χρονου που πνίγηκε εγκλωβισμένος στο αυτοκίνητό του

Ο Δήμος Ηρακλείου καλείται να πληρώσει αποζημίωση 117.000 ευρώ στους συγγενείς του

Δώδεκα χρόνια μετά, ήρθε η δικαίωση και στα αστικά δικαστήρια για την οικογένεια ενός 32χρονου στην Κρήτη, που χάθηκε τόσο άδοξα, βρίσκοντας τραγικό πνιγμό μέσα στο αυτοκίνητό του στον Γιόφυρο ποταμό τον Νοέμβριο του 2010.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η  εφημερίδα «ΝΚ», ο Δήμος Ηρακλείου καλείται με τη βούλα της Δικαιοσύνης να καταβάλει συνολικό ποσό ύψους 117.000 ευρώ στους χαροκαμένους συγγενείς. Αυτό είναι το ποσό που επιδίκασε, κάνοντας εν μέρει δεκτή την αγωγή αποζημίωσης των στενών συγγενών του θύματος το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου, αναγνωρίζοντας πως υπάρχει ευθύνη και συνυπαιτιότητα του Δήμου Ηρακλείου για τον τραγικό θάνατο που βρήκε ο 32χρονος εγκλωβισμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, που έπεσε στον ποταμό, συνυπαιτιότητα που έγκειται στην κακή κατάσταση του οδοστρώματος και στην έλλειψη προστατευτικού τοιχίου στο σημείο της γέφυρας που οδηγεί από το Γιόφυρο στην οδό Χριστομιχάλη Ξυλούρη.

Δεν ασκήθηκε έφεση κατά της απόφασης

Μάλιστα, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου αποφάσισε ομόφωνα τις προάλλες να μην ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου, κρίνοντας ότι δε συντρέχει η νομική βάση για την άσκηση ένδικων μέσων, ενώ αποδεκτή έχει γίνει η δικαστική απόφαση και από την πλευρά των συγγενών, που έχουν ξεκαθαρίσει στον Δήμο ότι δεν προτίθενται να την προσβάλουν.

Αυτό σημαίνει, λοιπόν, ότι κλείνει πλέον και το αστικό σκέλος της δικαστικής υπόθεσης (είχαν προηγηθεί πριν λίγα χρόνια οι καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος αρμόδιων πολιτικών και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου) και θα καταβληθεί στους άμεσους συγγενείς (γονείς, αδελφό, παππού και γιαγιά) του αδικοχαμένου άνδρα  συνολικό ποσό 117.000 ευρώ.

Το τραγικό συμβάν

Το τραγικό δυστύχημα είχε λάβει χώρα τον Νοέμβριο του 2010 στο γεφυράκι της οδού Μεσαράς, με θύμα τον 32χρονο μηχανολόγο μηχανικό. Ήταν ξημερώματα, ανήμερα του Αγίου Μηνά, το 2010, όταν ο άτυχος άνδρας, με καταγωγή από το Τυμπάκι, επέστρεφε στο σπίτι τού αδερφού του μετά από νυχτερινή διασκέδαση. Ο 32χρονος, ο οποίος διέμενε μόνιμα στο Λονδίνο, επιχείρησε να διασχίσει το γνωστό γεφυράκι που οδηγεί από το Γιόφυρο στην οδό Χριστομιχάλη Ξυλούρη.

Το αυτοκίνητο έπεσε στο ποτάμι με την οροφή, με αποτέλεσμα ο οδηγός του, ο οποίος δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα και φορούσε ζώνη ασφαλείας, να εγκλωβιστεί μέσα στο όχημα και να πνιγεί παγιδευμένος στη θέση του οδηγού.

Δυστυχώς, ενώ έμεινε αλώβητος από τη βουτιά του αυτοκινήτου, το μισό μέτρο νερού που υπήρχε στο σημείο στο οποίο κατέληξε αναποδογυρισμένο το Ι.Χ. στάθηκε αρκετό για να πνιγεί.

Περίοικοι και περαστικοί της περιοχής, που είδαν το Ι.Χ. μέσα στο ποτάμι, ειδοποίησαν την Αστυνομία λίγο μετά τις 6 το πρωί. Όμως, όταν έφτασαν τα σωστικά συνεργεία, ήταν πλέον πολύ αργά. Οι προσπάθειες που κατέβαλλαν κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ για να ανασύρουν εγκαίρως τον οδηγό αποδείχτηκαν μάταιες, καθώς ήταν από ώρα νεκρός…

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024