Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καβάλα: Στον ανακριτή το πρωί ο 55χρονος γυναικοκτόνος – Ποια στοιχεία τον καίνε

Καβάλα: Στον ανακριτή το πρωί ο 55χρονος γυναικοκτόνος – Ποια στοιχεία τον καίνε

Λίγο μετά το απόγευμα ο γυναικοκτόνος της Καβάλας πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και το πρωί θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή.

Με σκυμμένο το κεφάλι, αμίλητος, απόμακρος και με το δεξί του χέρι δεμένο με γάζες, ο 55χρονος καθ ομολογίαν δολοφόνος της 43χρονης συζύγου του, βγήκε από το νοσοκομείο Καβάλας και συνοδεία αστυνομικών κατευθύνθηκε στην αστυνομική διεύθυνση της πόλης.

«Δεν μιλάει σε κανέναν ούτε στους γιατρούς, τους ψυχιάτρους, ψυχολόγους, ούτε στο νοσηλευτικό προσωπικό που τον περιποιείται», είπε ο Διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας.

Ενώ η συνήγορος του Κερβεράκη είπε πως: «Έκοψε τις φλέβες του στα χέρια και τον λαιμό και έχει ήδη υποβληθεί σε δύο εγχειρήσεις. Σώθηκε, αν και ήταν βαριά τραυματισμένος».

Στην Αστυνομική διεύθυνση Καβάλας θα περάσει όλο το βράδυ ο 55χρονος και αύριο το πρωί θα οδηγηθεί για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή. Πάντως τα στόματα ανοίγουν σιγά σιγά και οι συγγενείς της δολοφονημένης Αίντα κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο εξαιρετικά βίαιο τόσο απέναντι στην ίδια όσο και απέναντι στα παιδιά του.

Θα επικαλεστεί ερωτικό πάθος

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Ελπίδα Κεβρεκάκη, δικηγόρος του 55χρονου δράστη, αναφέρθηκε στην υπερασπιστική γραμμή του καθ ομολογίαν δολοφόνου.

Σύμφωνα με την κ. Κεβρεκάκη, «η υπερασπιστική του γραμμή είναι ότι έγινε ένα έγκλημα από ερωτικό πάθος. Είναι και αυτός σοκαρισμένος. Όταν αντιλήφθηκε ότι είναι νεκρή, αποπειράθηκε να πεθάνει και ο ίδιος. Έχει ομολογήσει την πράξη του».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του 55χρονου, «το μόνο που έχει αξία για την ποινική του μεταχείριση πλέον είναι αν πρόκειται για ανθρωποκτονία εν βρασμώ», αφού σύμφωνα με την ίδια, πριν τη δολοφονία, υπήρξε ένας έντονος καυγάς.

«Αυτοτραυματίστηκε για να γλιτώσει»

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 43χρονης Μανώλης Βονικάκης μίλησε στην εκπομπή «Live News» για το αποτρόπαιο έγκλημα με θύμα την φαρμακοποιό και δράστη τον 55χρονο σύζυγό της.

Ο δικηγόρος είπε πως τα παιδιά του ζευγαριού βρίσκονται υπό την επιμέλεια του θείου τους, του αδερφού της αδικοχαμένης 43χρονης, ο οποίος μάλιστα έχει σκοπό να ζητήσει και επίσημα να αναλάβει την επιμέλειά τους.

«Ο 55χρονος αυτοτραυματίστηκε στις 11.55 λίγο πριν καλέσει την αστυνομία, για να γλιτώσει από τον πατέρα της 43χρονης και τον θείο της που χτυπούσαν την πόρτα του φαρμακείου» επισήμανε ο κ. Βονικάκης.

Κατόπιν αναφέρθηκε στον τρόπο που ο δράστης δολοφόνησε την 43χρονη, ο οποίος ήταν στραγγαλισμός με το ένα χέρι, κάτι που όπως τόνισε ο δικηγόρος δείχνει την απόλυτη προμελέτη.

«Επί 3.5 λεπτά κρατάει τη γυναίκα του από το λαιμό. Είχε χρόνο να σκεφτεί την πράξη του» ανέφερε ο κ. Βονικάκης. Ολοκληρώνοντας, δήλωσε πως ο δράστης είχε απόλυτη νηφαλιότητα και συνείδηση του τι έκανε.

Ραγίζει καρδιές η μητέρα της Αίντα

Η μητέρα της 43χρονης Άιντας, είναι συντετριμμένη. Ανεβαίνει αργά τα σκαλιά του σπιτιού του παιδιού της που «έφυγε» από τα χέρια του ίδιου της του συζύγου, μέσα στο φαρμακείο της στις Πηγές του Δήμου Νέστου στην Καβάλα.

Εκεί, όπου συγγενείς και φίλοι δεν έχουν σταματήσει να καταφθάνουν για να της συμπαρασταθούν.

Τα όσα έρχονται πλέον στο φως για το τι ζούσε η γυναίκα αυτή δίπλα στον άντρα που έμελλε να γίνει ο δολοφόνος της «Βίωνε τη βία, μας τα είπε η μητέρα της», λέει ξάδερφος της 43χρονης.

Το βίαιο παρελθόν

Μια παλαιότερη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον 55χρονο καθ’ ομολογίαν δολοφόνο, αποκαλύπτει τη βίαιη συμπεριφορά του και στο παρελθόν.

Ο 55χρονος είχε συλληφθεί το 2002 ύστερα από καταγγελία πρώην φίλης του για ξυλοδαρμό.

Την είχε ακολουθήσει με τη μηχανή του, είχε προσπαθήσει να την βγάλει από το αυτοκίνητό της με τη βία σε ένα φανάρι και όταν εκείνη πάρκαρε λίγα μέτρα πιο κάτω, την πλησίασε και την χτύπησε στο πρόσωπο.

Μάλιστα, όταν τον συνέλαβαν εκείνος προσπάθησε, χωρίς επιτυχία, να αποδράσει από το τμήμα.

Το χρονικό της φρίκης

Η αστυνομία φαίνεται πως έχει στα χέρια της βίντεο μέσα από το φαρμακείο της 43χρονης στο οποίο έχουν καταγραφεί καρέ – καρέ όσα φρικτά διαδραματίστηκαν.

Στις 16:30 το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, το ζευγάρι μπαίνει στο φαρμακείο κρατώντας καφέδες στα χέρια και στη συνέχεια φαίνεται να κατεβαίνουν τα στόρια του καταστήματος

Στη συνέχεια, η 43χρονη κάθεται στο κομπιούτερ και ο 55χρονος την τραβάει στο καμαράκι.

Το ζευγάρι παραμένει στο καμαράκι 3,5 λεπτά. Όσο χρειάστηκε ο 55χρονος να σκοτώσει με τα ίδια του τα χέρια, στραγγαλίζοντας τη γυναίκα του.

Μετά τη δολοφονία, ο συζυγοκτόνος βγαίνει για λίγο από το καμαράκι κι ύστερα φαίνεται να ξαναμπαίνει στο καμαράκι και να σέρνει από τα μαλλιά το πτώμα της γυναίκας του προς τα έξω.

Επί τρεις ώρες, κοιτά το πτώμα της γυναίκας του και ύστερα αυτοτραυματίζεται στον λαιμό και στα χέρια του.

Ο δράστης ειδοποιεί τελικά την αστυνομία μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, έχοντας περάσει σχεδόν 7 ώρες από τη δολοφονία.

Υπό κράτηση αλλά «ενεργός» στα social

Ο 55χρονος παραμένει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο της Καβάλας, με τους γιατρούς να αποφασίζουν για το πότε θα είναι σε θέση να παρουσιαστεί ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή.

Το γεγονός ότι έχει συλληφθεί και νοσηλεύεται φρουρούμενος, δε δείχνει να τον εμπόδισε στο να ανεβάσει, μέσω κινητού, στο Facebook μια ανάρτηση, την ώρα της κηδείας της 43χρονης, που μόνο οργή θα μπορούσε να προκαλέσει στους συγγενείς της.

«Φεύγεις για πάντα εκεί ψηλά. Με σύννεφα στολισμένη. Ντυμένη νύφη στους Θεούς».

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Άιντας, ωστόσο, εκτιμά ότι την ανάρτηση έκανε εκ μέρους του, τρίτο πρόσωπο.

Ο 55χρονος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι την σκότωσε γιατί φοβόταν ότι δε θα τον άφηνε να βλέπει τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση στην 43χρονη φαρμακοποιό, ο δράστης με το αριστερό του χέρι κρατούσε τον λαιμό της γυναίκας και με το άλλο, προσπαθούσε να σταματήσει όποια προσπάθεια έκανε η 43χρονη για να αμυνθεί.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024