
Μωβ σπήλαιο: Το κρυμμένο «διαμάντι» της Εύβοιας – Βίντεο από ψηλά
Το Μωβ σπήλαιο είναι ένας μαγευτικός προορισμός, ωστόσο απαιτείται προσοχή καθώς τόσο το Σπήλαιο, όσο και η ευρύτερη περιοχή είναι δυσπρόσιτα
Το Μωβ Σπήλαιο Μεσοχωρίων στην Εύβοια αποτελεί ένα σπάνιας ομορφιάς φυσικό τοπίο. Στο Βόρειο υποβρύχιο τοίχωμά του υπάρχουν φύκη χρώματος μωβ, απ’ όπου πήρε το όνομά του.
Πρόκειται για μία δολίνη δίπλα στην θάλασσα με δύο υποβρύχιες εισόδους. Το μέγεθος της είναι 15 μέτρα πλάτος και 25 μέτρα μήκος (μετρήσεις από το google earth). Το ύψος από την επιφάνεια του νερού είναι περίπου 20 μέτρα το χαμηλότερο και περίπου 25 μέτρα το ψηλότερο.
Γενικά το Μωβ σπήλαιο είναι ένας μαγευτικός προορισμός που αξίζει να τον επισκεφτούν όλοι. Προσοχή μόνο στα μέτρα ασφαλείας που θα χρειαστεί να πάρετε, καθώς τόσο το Σπήλαιο, όσο και η ευρύτερη περιοχή είναι δυσπρόσιτα και συνήθως φυσούν μανιασμένα οι άνεμοι από το Αιγαίο.
Δείτε το εντυπωσιακό drone βίντεο από το Up Stories:

Η πρόσβαση
Υπάρχει σημείο πρόσβασης στην επιφάνεια του νερού σχετικά εύκολο (με χρήση σχοινιού για ασφάλεια). Ο πυθμένας του σπηλαίου χωρίζεται σε δύο μέρη το χερσαίο στο οποίο και φτάνεις με καταρρίχηση και το λιμναίο.
Η λίμνη έχει σχεδόν τις ίδιες διαστάσεις με το σπήλαιο (μήκος πλάτος) και βάθος που κυμαίνεται από 10μ έως 20 μέτρα περίπου.
Η μία άκρη της λίμνης, προς τη μεριά της θάλασσας ενώνεται με αυτή σε δύο σημεία. Το πρώτο είναι μια μεγάλη αψίδα βάθους 15 μέτρων και το δεύτερο είναι μια στενή σχισμή βάθους 3 μέτρων.
Η άλλη άκρη της λίμνη, προς το βουνό έδειξε να συνεχίζει υποβρύχια (αμμώδης πυθμένας) οπότε πραγματοποιήθηκε σπηλαιοκατάδυση, απ’ όπου προέκυψε ότι συνεχίζει μόνο για 5 μέτρα περίπου.
- Drone – show στην Αυστραλία ακυρώθηκε όταν άρχισαν να πέφτουν τα drone από τον ουρανό [βίντεο]
- ΕΛ.Α.Σ.: Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει και κεντρίζει το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ
- Ο έντονος διάλογος Κυρίζογλου – Δούκα στην ΚΕΔΕ
- Ποινή κάθειρξης 12 ετών σε 31χρονο για τον βιασμό κοπέλας το 2022 στα Φαλάσαρνα
- Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γερμανία σε πισίνες, λίμνες και ποτάμια κατά τη διάρκεια του τριημέρου
- Η… κασέτα για το «καταστροφικό 2015» και οι «ωτακουστές του Predator» – Οι αιχμές Τουμασάτου και Χειλάκη από το Θησείο





