Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μπλόκο» της Τότεναμ στην Λίβερπουλ (1-1)

«Μπλόκο» της Τότεναμ στην Λίβερπουλ (1-1)

«Μπλόκο» της Τότεναμ στη Λίβερπουλ και… χαμόγελα στη γαλάζια μεριά του Μάντσεστερ! Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε έφυγε με το βαθμό (1-1) από το Ανφιλντ, χρίζοντας ξεκάθαρο φαβορί του τίτλου την Σίτι.

Το… όνειρο του Quadrable απομακρύνεται για τη Λίβερπουλ! Η αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ στραβοπάτησε κόντρα στην Τότεναμ (1-1) και το στέμμα της Premier League έχει πάρει το δρόμο για το Μάντσεστερ.

Λίβερπουλ και Σίτι βρίσκονται πλέον συγκάτοικοι στην κορυφή με 83 πόντους, αλλά οι Πολίτες έχουν ένα ματς λιγότερο. Αν η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ξετυλίξει αύριο (8/5) το δώρο της Τότεναμ και επικρατήσει της Νιούκαστλ, τότε θα αποσπαστεί τρεις βαθμούς από τους Reds.

Φυσικά το σύνολο του Αντόνιο Κόντε δεν έπαιξε… μόνο για τη Σίτι στο Ανφιλντ. Με τον «χρυσό» βαθμό κόντρα στη Λίβερπουλ, τα «σπιρούνια» πλησίασαν στον ένα βαθμό την Αρσεναλ και το σεντόνι του Champions League.

Από τα πρώτα λεπτά, η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά στο ματς, προσπαθώντας να επιβάλλει το ρυθμό της.

Στο 8ο λεπτό ο Κέιν σέντραρε, αλλά ο Άλισον βγήκε και πρόλαβε τον Σον, με την μπάλα να στρώνεται στον Μπεντανκούρ που πλάσαρε πάνω στον Βραζιλιάνο.

Στο 28’ ο Σεσενιόν έκανε λάθος γύρισμα αλλά ο Γιορίς πρόλαβε να διώξει προ του Σαλάχ και στο 39΄ ήρθε η μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων. Μετά από κόρνερ, ο Φαν Ντάικ κέρδισε τους πάντες στην εναέρια μονομαχία και με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της Τότεναμ.

το 42ο λεπτό ο Γιορίς κατέβασε ρολά σε σουτ του Ντίαζ και στην κόντρα ο Χόιμπιεργκ έπιασε το μακρινό σουτ, αλλά είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Άλισον. Κάπως έτσι, οι δυο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Με το… καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο, η Τότεναμ πάγωσε το Ανφιλντ. Ο Κέιν άνοιξε αριστερά στον Σεσενιόν που γύρισε για τον Σον κι εκείνος πλάσαρε εξ επαφής για το 0-1.

To τέρμα των φιλοξενούμενων, ανάγκασε τον Κλοπ να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Τσιμίκα και Ζότα.

Στο 73΄ ο Ρομέρο έσωσε την Τότεναμ σε σουτ του Σαλάχ και ένα λεπτό αργότερα, ήρθε η ισοφάριση για τους Reds. Ο Ντίαζ έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Μπεντανκούρ και κατέληξε στα δίχτυα του Γιορίς για το 1-1.

Η Λίβερπουλ έψαξε την ολική ανατροπή, αλλά το σουτ του Σαλάχ στο 90΄, πέρασε λίγο άουτ. Ετσι, η Τότεναμ έφυγε με τον βαθμό από την κόκκινη μεριά του Μερσεϊσάϊντ, χαρίζοντας απλόχερα χαμόγελα στο στρατόπεδο της Σίτι.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Ρόμπερτσον (65’ Τσιμίκας), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Άρνολντ, Χέντερσον (65’ Ζότα), Τιάγκο, Φαμπίνιο (88’ Κεϊτά), Σαλάχ, Ντίαζ, Μανέ

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Ρομέρο, Ντέιβις, Ντάιερ, Έμερσον, Σεσενιόν (77’ Σάντσεθ), Χόιμπιεργκ, Μπεντανκούρ, Κουλουσέβσκι (84’ Γουίνκς), Σον (90+1’ Μπερχβάιν), Κέιν

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της Λίβερπουλ μέχρι το φινάλε:

10/5: Άστον Βίλα (εκτός)
Δεν έχει οριστεί: Σαουθάμπτον (εκτός)
22/5: Γουλβς (εντός)

Το πρόγραμμα της Μάντσεστερ Σίτι μέχρι το φινάλε:

Δεν έχει οριστεί: Γουλβς (εκτός)
8/5: Νιούκαστλ (εντός)
15/5: Γουέστ Χαμ (εκτός)
22/5: Άστον Βίλα (εντός)

Περισσότερα σε λίγο…

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024