Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καραμανλής: «Οι προκλήσεις μπροστά μας είναι μεγάλες. Και τις γνωρίζουμε καλά»

Καραμανλής: «Οι προκλήσεις μπροστά μας είναι μεγάλες. Και τις γνωρίζουμε καλά»

Στις αρχές που θα πρέπει να έχει η ΝΔ ώστε να συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της σύγχρονης ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς αναφέρθηκε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Τρεις αρχές βάσει των οποίων θα εξακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία να είναι στην πρώτη γραμμή της σύγχρονης ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς υπογράμμισε, στην ομιλία του στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, «πρώτον, ο πολίτης να έχει το δικαίωμα να κρατήσει τα περισσότερα από όσα κερδίζει παράγοντας. Αυτό σημαίνει χαμηλή και δίκαιη φορολόγηση. Δεύτερον, το κράτος να εποπτεύει τους μηχανισμούς της αγοράς και να προστατεύει τον ανταγωνισμό προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων και τρίτον, η οικοδόμηση ενός βιώσιμου, κοινωνικού κράτους δικαίου που να μοιράζει με προσοχή κοινωνική ευαισθησία και δικαιοσύνη τους πόρους του».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ξεκαθάρισε πως μόνο έτσι μπορούμε να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους πολίτες, να προφυλάξουμε τη μεσαία τάξη, να εξακολουθήσουμε να παρέχουμε συνθήκες σταθερότητας και ασφάλειας στους Έλληνες και να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες για όλους.

«Ο ιστορικός του μέλλοντος θα δει ότι υπήρξε μία παράταξη που δεν εξαντλήθηκε στα πυροτεχνήματα, αλλά πήρε τις πιο κρίσιμες αποφάσεις αυτού του έθνους. Μια παράταξη που άνοιξε την αγκαλιά της σε όλη την κοινωνία. Είναι η ΝΔ και είμαστε όλοι περήφανοι για αυτό» εξήγησε ο κ. Καραμανλής.

Ο ίδιος τόνισε πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εκφράζει σταθερά και με προσήλωση τις αρχές της δίκαιης ανάπτυξης και της κοινωνικής φροντίδας, εξ’ ου και -όπως ανέφερε- όχι μόνο έμεινε όρθια αλλά και ενισχύθηκε και σήμερα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας.

Μιλώντας για το πρώτο συνέδριο του κόμματος και τον ιδρυτή της παράταξης, Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υποστήριξε ότι το κόμμα στηρίχθηκε στις αρχές του φιλελευθερισμού.

«Το 14ο συνέδριο αποτελεί, σχεδόν μετά από 50 χρόνια από την ίδρυσή μας, ευκαιρία να δούμε το ιδεολογικό μας στίγμα και το αποτύπωμα που αφήσαμε στην ιστορία της χώρας» τόνισε και συμπλήρωσε πως η συνεισφορά της παράταξης δεν είναι μόνο το γεγονός ότι εγκαθίδρυσε τη δημοκρατία στη χώρα. «Είναι η παράταξη των μεγάλων εθνικών αγώνων, η παράταξη που ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Είναι η παράταξη των υπεύθυνων, σοβαρών ηγετών. Είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας» υπογράμμισε.

«Από την πρώτη διεύρυνση του Καραμανλή το 1978 μέχρι τη διεύρυνση που κάνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη όλων των Ελλήνων. Δίπλα στον πολίτη, δίπλα στην κοινωνία, με ισχυρό αίσθημα ευθύνης. Αυτοί είναι οι γνώμονες της σύγχρονης ακροδεξιάς» συμπλήρωσε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

«Οι προκλήσεις μπροστά μας είναι μεγάλες. Και τις γνωρίζουμε καλά. Γι’ αυτό και κλείνοντας θέλω να απευθυνθώ ιδιαίτερα στους νέους μας. Και να τους πω ότι είμαστε εδώ, πιστοί στο ραντεβού με την ιστορία μας, να προστατεύσουμε ό,τι κατακτήσαμε με κόπο, να διασφαλίσουμε τη δίκαιη ευημερία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ασφάλεια, την εθνική μας ανεξαρτησία. Είμαστε εδώ ξέροντας από αγώνες εντός και εκτός Ελλάδος, είμαστε εδώ να παραδώσουμε στη νέα γενιά των Ελλήνων μια πατρίδα ισχυρότερη. Είμαστε εδώ με αναμμένο τον πυρσό που πηγαίνει από χέρι σε χέρι και μας θυμίζει τι σημαίνει εθνικό καθήκον και μάχη για μία Ελλάδα που πιστεύει στον εαυτό της, εμπνέεται από το παρελθόν της, αλλά κυρίως κοιτά κατάματα και με αυτοπεποίθηση το μέλλον» κατέληξε.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024