ΕΟΔΥ: 4.698 νέα κρούσματα και 394 επαναλοιμώξεις – 19 θάνατοι και 210 διασωληνωμένοι
ΕΟΔΥ: Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας το Σάββατο 7 Μαΐου
Τον ημερήσιο απολογισμό των κρουσμάτων που προκαλεί ο κοροναϊός ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 4.698. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.358.584 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.9% άνδρες.
Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 394 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 125.685(3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.369 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας
Στο Διάγραμμα που ακολουθεί, παρουσιάζεται η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων(ατόμων) και ο 7ήμερος κυλιόμενος μέσος όρος του αριθμού των κρουσμάτων.

Ηλικιακή κατανομή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19

Ηλικιακή κατανομή των νέων θανάτων ασθενών με COVID-19

Γεωγραφική διασπορά
Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων COVID-19 των τελευταίων 14 ημερών ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

- Αρκάς: Η καλημέρα της νέας εβδομάδας
- Περπάτημα: Τα 5 λάθη που κάνουμε όλοι χωρίς να το καταλαβαίνουμε
- Φοροδιαφυγή: Έρχονται έλεγχοι με ΑΙ και ηλεκτρονικές διασταυρώσεις
- Ο Γρηγόρης διαψεύδει τον Δημητριάδη
- Φωτιά σε αεροσκάφος της Turkish Airlines μετά την προσγείωσή του – Δείτε βίντεο
- Συνταγή: Κις λορέν με σολομό και μπρόκολο
- Το τέλος της στρατιωτικής ισχύος; Πώς η τεχνητή νοημοσύνη και τα drones θολώνουν τη γραμμή του μετώπου
- Σε τροχιά δυσμενούς σεναρίου η οικονομία της Ελλάδας – Αποκωδικοποιώντας κρίσιμους δείκτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442