Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Οι πιθανότητες για πτώχευση έχουν ανέβει στο 87%

Ρωσία: Οι πιθανότητες για πτώχευση έχουν ανέβει στο 87%

Οι επενδυτές είναι στις μύτες των ποδιών τους για την κατάσταση στη Ρωσία.

Η επικεφαλής της εταιρείας συμβούλων EM Conseil στη Γαλλία, Έλενα Νταλί εκτιμά ότι η Ρωσία μπορεί να είναι κοντά στη χρεοκοπία.

Αναλυτικότερα, η Νταλί δήλωσε ότι: «Η Ρωσία είναι πιθανόν να χρεοκοπήσει τελικά. Το 2008-2009 είδαμε πόσο γρήγορα εξανεμίστηκαν τα συναλλαγματικά αποθέματα. Δεν έχει μπροστά της μόνο τις πληρωμές για την εξυπηρέτηση του χρέους η Ρωσία, οφείλει να χρηματοδοτήσει την πολεμική μηχανή και να πληρώσει κρίσιμες εισαγωγές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 27 Μαΐου πρέπει να καταβληθούν κουπόνια για ομόλογα που ισοδυναμούν με περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια.

Τις προηγούμενες ημέρες, η Μόσχα απέφυγε στο όριο την πτώχευση την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο οι αγορές συνεχίζουν να προεξοφλούν ότι βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας, με τους επενδυτές να ζουν στην αβεβαιότητας σχετικά με την πιθανότητα να πάρουν πίσω τα χρήματά τους από μελλοντικές πληρωμές ομολόγων.

Τι σήμα στέλνουν τα CDS

Τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) 5ετίας στέλνουν σήμα για 87% πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας. Ποσοστό χαμηλότερο μεν από αυτό του Απριλίου, αλλά ακόμα σε πολύ υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με το Bloomberg, καθώς συνεχίζονται οι κυρώσεις από τις Δυτικές κυβερνήσεις.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024