Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο στέλνει στην Ουκρανία κατευθυνόμενους με λέιζερ πυραύλους και νέα drones επιτήρησης

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο στέλνει στην Ουκρανία κατευθυνόμενους με λέιζερ πυραύλους και νέα drones επιτήρησης

Το Κογκρέσο σταθμίζει το αίτημα του προέδρου Μπάιντεν για τη συμπληρωματική στήριξη προς την Ουκρανία 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ενέκρινε τη μεταφορά πιο εμπορικά διαθέσιμων όπλων στην Ουκρανία, αξίας 136 εκατ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου κατευθυνόμενου με λέιζερ πυραύλου που μπορεί να εκτοξευθεί από ελικόπτερο, σύμφωνα με την Washington Post.

Οι πύραυλοι των 70mm, αξίας 22.6 εκατ. δολαρίων, αποτελούν μέρος ενός συστήματος που μετατρέπει πυρομαχικά χαμηλού κόστους σε όπλα υψηλής ακρίβειας.

Επιπλέον, η αμερικανική κυβέρνηση υπέγραψε συμβόλαια για να στείλει μη επανδρωμένα αεροσκάφη Puma στην Ουκρανία. Τα χειροκίνητα drones χρησιμοποιούνται για εναέρια επιτήρηση και είναι πιθανό να επεκτείνουν τις δυνατότητες συλλογής πληροφοριών της Ουκρανίας.

Ο Μπιλ ΛαΠλάντ, υφυπουργός Πενταγώνου, δήλωσε σε συνέντευξη πως το υπουργείο Άμυνας έχει επίσης υπογράψει συμβόλαιο αξίας 18 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να στείλει στην Ουκρανία επιπλέον drones Switchblade, τα οποία είναι πυρομαχικά παραμονής που μπορούν να συντριβούν σε ένα στόχο. Οι ουκρανικές δυνάμεις τα έχουν χρησιμοποιήσει για να πλήξουν τεθωρακισμένα οχήματα και σχηματισμούς Ρώσων στρατιωτών.

Καθώς το Πεντάγωνο εξετάζει ποια όπλα να στείλει στην Ουκρανία, λαμβάνει υπόψη όχι μόνο τι είναι διαθέσιμο, αλλά και τι μπορεί να διατεθεί χωρίς να παρακωλύεται η εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, πόσο εύκολο είναι οι Ουκρανοί να μάθουν να χρησιμοποιούν τέτοια συστήματα, καθώς και αν υπάρχουν απόρρητα εξαρτήματα που θα μπορούσαν να περιπλέξουν την εξαγωγή τους, δήλωσε ο ΛαΠλάντ. Αν και πολλά όπλα έχουν διαβαθμισμένες πτυχές, πολλά έχουν έτοιμες προς εξαγωγές εκδόσεις, συμπλήρωσε.

Η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής της Αλάσκα, Λίζα Μουρκόφσκι, αμφισβήτησε κατά πόσον τα ουκρανικά στρατεύματα προετοιμάζονται επαρκώς για να χρησιμοποιήσουν τα όπλα που τους παρέχονται, επικαλούμενη επιστολές από υψηλόβαθμους αξιωματούχους στο Κίεβο και αναφορές ότι τα στρατεύματά τους «δεν λαμβάνουν επαρκή εκπαίδευση για να χειρίζονται» τους πυραύλους Javelin, είπε. Ο Όστιν δήλωσε ότι δεν ήταν σε γνώση του τέτοιες καταγγελίες.

Οι πύραυλοι Javelin αποτελούν θεμέλιο λίθο της βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία από το 2018.

Το Κογκρέσο σταθμίζει το αίτημα του προέδρου Μπάιντεν για τη συμπληρωματική στήριξη προς την Ουκρανία 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 20 δισεκατομμυρίων σε βοήθεια για την ασφάλεια – ένα πακέτο που ο κορυφαίος εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι πιθανότατα θα διατηρήσει την αμερικανική υποστήριξη προς το Κίεβο για τους επόμενους πέντε μήνες.

Ωστόσο, η ταχύτητα με την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι σε θέση να αποστείλουν όπλα στην Ουκρανία θα εξαρτηθεί εν μέρει και από το πόσο γρήγορα θα μπορέσουν να αναπληρωθούν τα αμερικανικά αποθέματα από νέα παραγωγή.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024